Soud pátrá po datu úmrtí muže

Soud pátrá po datu úmrtí muže
ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti Petra Novotného, narozeného 8. února 1970, posledně bytem Prostějovičky 15, zemřelého nezjištěného dne, nebo zná okolnosti, které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu soudu.

Petr Novotný byl nalezen svými známými 14. května 2020 v ranních hodinách na ulici Vrahovická 41, Prostějov, v dřevěném příbytku vybudovaném v areálu autoservisu bez známek života. Ležel na pohovce ve druhé místnosti stavby. Naposledy byl zemřelý viděn dalším známým 11. května 2020 kolem 11. hodiny. Zemřelý mu řekl, že mu není dobře, lékařkou pomoc přivolat nechtěl, nevyhledal ji. Lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, konstatoval jeho smrt a odhadl, že k ní došlo dne 10. května 2020 v pozdních odpoledních hodinách. Ve věci zahájil policejní orgán Policie ČR úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

Provedeným šetřením bylo zjištěno, že zemřelý byl svobodný a neměl děti. Soud oznamuje, že po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí dne 12. září 2020, vydá rozhodnutí, ve kterém určí den smrti Petra Novotného. „Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ doplnila předsedkyně senátu Ivona Otrubová. (red)

Poslat nový komentář