Soud pátrá po datu úmrtí muže

Soud pátrá po datu úmrtí muže
ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti Petra Paličky, narozeného 1948, posledně bytem trvale Bedihošťská 114, Kralice na Hané, okres Prostějov, nebo zná okolnosti, které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu soudu.

Petr Palička byl nalezen policejním orgánem Policie České republiky, Obvodního oddělení Prostějov 2, mrtev 15. června 2021 v 11.10 hodin doma klečící a opřený o postel, ve svém bytě v přízemí domu na adrese trvalého bydliště Bedihošťská 114, Kralice na Hané, okres Prostějov. Policie vyjela na místo na základě telefonického oznámení majitele domu, který telefonicky oznámil na služební telefon policie, že má obavu o život svého nájemníka, kterého viděl naposledy dne 10. června. 2021 v 17.00 hodin, když jinak jej vídal denně před domem, a ani nevětral otevřenými okny, jak byl zvyklý. Za účelem otevření dveří bytu byl na místo zavolán hasičský záchranný sbor. Byt, který byl uzamčen zevnitř, se podařilo otevřít s menším poškozením.

Na místo byl přivolán lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, p. o., který konstatoval smrt Petra Paličky a datum smrti stanovil odhadem na den 10. června 2021. Ve věci byly Policií České republiky zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Policie České republiky, obvodní oddělení Prostějov 2, svým usnesením věc odložila se závěrem, že nebyly zjištěny žádné skutečnosti, které by nasvědčovaly spáchání trestného činu. „Soud oznamuje, že po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí dne 18. prosince 2021, vydá rozhodnutí, ve kterém určí den smrti Petra Paličky,“ doplnila samosoudkyně Ivana Pazderová. (red)

Poslat nový komentář