Soud pátrá po datu úmrtí seniora

Soud pátrá po datu úmrtí seniora
ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti Zdeňka Fritze, narozeného 1943, posledně bytem trvale Holandská 4122/3, Prostějov, nebo zná okolnosti, které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu soudu.

Zdeněk Fritz byl nalezen Policií ČR 18. ledna 2021 kolem 18.20 hodin mrtev ležící na zemi doma v bytě ve druhém patře panelového domu na adrese Holandská 10 v Prostějově. Policie se dostavila na místo na základě oznámení sousedů, že již pár dní neviděli Zdeňka Fritze, a na klepání, zvonění a volání na mobilní telefon nereagoval. Byt Zdeňka Fritze byl otevřen HZS Olomouckého kraje. Na místo byl přivolán lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, p. o., který konstatoval smrt a datum smrti stanovil odhadem na 14. ledna 2021 v 19.11 hodin. Tělo bylo ve značném stupni rozkladu. Ve věci byly Policií ČR zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Policie ČR, obvodní oddělení Prostějov 1, svým usnesením věc odložila se závěrem, že nejde o podezření z trestného činu. Podle dosavadních zjištění policie místo nálezu těla je místem jeho úmrtí.

Naposledy viděla Zdeňka Fritze sousedka pravděpodobně 13. 1. nebo 14. 1. 2021. Soud oznamuje, že po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí dne 8. 5. 2021, vydá rozhodnutí, ve kterém určí den smrti Zdeňka Fritze. „Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ doplnila samosoudkyně Ivana Pazderová. (red)

Poslat nový komentář