Bezohledný řidič zabral místa invalidům. Hned dvě

Bezohledný řidič zabral místa invalidům. Hned dvě
foto Magistrát města Prostějova

Velkou dávku arogance předvedl 2. února řidič osobního vozidla při parkování v Prostějově. Jakým způsobem by se nemělo parkovat, názorně ukázal na vyhrazeném parkovišti pro osoby se zdravotním postižením. Své vozidlo zaparkoval přes dvě parkovací místa a navíc, jeho automobil nebyl označen parkovacím průkazem, který umožnuje stání na takto označených parkovištích. Strážníci vše zadokumentovali a oznámili správnímu orgánu.

„Kdo neoprávněně stojí na vyhrazeném parkovišti pro osoby se zdravotním postižením nebo zneužije parkovací průkaz pro osoby se zdravotním postižením. Vedle pokuty se také zapisují do bodového hodnocení řidičů dva body. Pokuta ve správním řízení je v rozmezí 5000 Kč až 10 000 Kč. Příkazem na místě může být uložena sankce do výše 2 500 Kč," uvedl strážník Petr Zapletal.

Vozidlo lze označit parkovacím průkazem pro osoby se zdravotním postižením pouze v případě, řídí-li vozidlo nebo je-li ve vozidle přepravována osoba, která je držitelem parkovacího průkazu pro osoby se zdravotním postižením. Přepravovaná osoba je povinna prokázat na výzvu policisty nebo strážníka obecní policie, že je držitelem průkazu ZTP nebo ZTP/P podle jiného právního předpisu, který ji opravňuje k užívání vozidla označeného parkovacím průkazem pro osoby se zdravotním postižením. (red)

Poslat nový komentář