Zraněný motorkář a chodkyně. V jediný den

Zraněný motorkář a chodkyně. V jediný den
foto Policie ČR

Nejdřív vyjížděli prostějovští nehodáři k nahlášené dopravní nehodě na ulici Prostějovská v Mostkovicích, kde došlo v pondělí ke střetu osobního vozidla s motocyklem. 25letá řidička ve vozidle Š Octavia nedala na křižovatce přednost motorkáři na stroji značky BMW, který jel ve směru od Prostějova, ačkoliv to měla dle dopravního značení udělat a následoval střet. Řidič motocyklu skončil po kontaktu s vozidlem na komunikaci, kde se zranil a z místa byl sanitním vozidlem převezen do nemocnice na další vyšetření. Požití alkoholu se nepotvrdilo ani u jednoho z nich. Hmotná škoda byla vyčíslena na 140 000 Kč.

Další nehoda byla odpoledne nahlášena na ulici Vápenice v Prostějově. Řidič v seniorském věku jel s vozidlem značky Ford uvedenou ulicí směrem na ulici Olomouckou. Před ním v tu dobu jelo osobní vozidlo, které zastavilo před přechodem pro chodce, aby 40letá chodkyně mohla bezpečně přejít na druhou stranu k Smetanovým sadům. Po zastavení vozidla chodkyně vstoupila na přechod a přibližně v jeho polovině se rozeběhla. Řidič fordu ale za prvním vozidlem nezastavil, objel ho zprava po vodorovném značení a najel na přechod, kde levou stranou auta ženu srazil. Po pádu na vozovku se chodkyně zvedla a přešla na chodník, kde jí první pomoc poskytli svědci nehody a přivolali záchrannou službu. Řidič fordu po kolizi zastavil asi 50 metrů za místem střetu, vystoupil a šel směrem ke sražené chodkyni. "Po chvíli si to sedmdesátník rozmyslel, otočil se, sedl do auta a z místa odjel. Do necelé hodiny byl vypátrán a zastaven hlídkou policie na Olomoucku. Hájil se tím, že o nehodě ví, ale vezl vnoučata a neměl čas, proto z místa odjel. S oběma účastníky byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. U řidiče byl rovněž proveden orientační test na drogy se stejným výsledkem. Hmotná škoda byla předběžně stanovena ve výši 15 000 Kč.

Obě nehody jsou nadále v šetření policistů z dopravního inspektorátu," doplnila policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Komentáře

Zase další motorkář sráženej plechovkařem, jen dneska jsem šel dvakrát ostře na motorce na brzdu. Jinak by byl jasný střed.
Jezdím v obci max. 45 km.

Poslat nový komentář