Divadlo přivítá okouzlující Sestry Havelkovy

Divadlo přivítá okouzlující Sestry Havelkovy
ilustrační foto MD Prostějov

Milovníky swingu jistě potěší koncert Sester Havelkových a jejich bandu, který se uskuteční ve středu 27. dubna v 19 hodin v Městském divadle v Prostějově. 

Koncert je sestaven z písní let 20., 30. a počátku 40. let minulého století, které Sestry Havelkovy interpretují s autentickou nostalgií a vytříbeným citem pro ducha doby. K atmosféře jejich vystoupení neodmyslitelně patří krásné dobové šaty, účesy, líčení či kloboučky, ale i průvodní slovo.

„Sestry Havelkovy vystupují i s Melody Makers Ondřeje Havelky nebo Bratry Ebenovými. Tato skutečnost je sama o sobě tou nejvyšší známkou kvality,“ uvedla ředitelka Městského divadla Jana Maršálková s tím, že mnozí prostějovští diváci jistě mají dosud v paměti skvostnou atmosféru koncertu Sester Havelkových, který se před několika lety konal u příležitosti otevření rekonstruované restaurace prostějovského Národního domu: „V restauraci nebylo k hnutí, jak byla zaplněna posluchači, a Sestry svými písněmi vykouzlily idylickou prvorepublikovou atmosféru a báječnou náladu“.

Vokální trio vzniklo v roce 1985 v lůně Originálního pražského synkopického orchestru (OPSO), který byl pokračovatelem velkých amerických orchestrů 20. let 20. století. Po deseti letech Sestry Havelkovy spolu s Ondřejem Havelkou opustily OPSO a staly se součástí Melody Makers Ondřeje Havelky. Pokračují však i ve vlastních aktivitách, vydaly několik CD, koncertují v celé republice i zahraničí, jsou ozdobou mnoha kulturních akcí a také častými televizními i rozhlasovými hosty. „Návštěvníci našich tradičních vánočních koncertů Melody Makers se vždy dotazují, zda budou účinkovat také Sestry Havelkovy. Jsme velice potěšeni, že těmto příznivcům můžeme doporučit jejich samostatný koncert s početným skvělým bandem,“ uzavřela ředitelka divadla Jana Maršálková. (eze)

Poslat nový komentář