Proměny mají před sebou nabitý program!

Proměny mají před sebou nabitý program!
ilustrační foto archivProměny

O programu pěveckého sboru Proměny jsme naše čtenáře informovali naposledy v souvislosti s jeho letním soustředěním v jihomoravském Šatově. Od té doby už ale uplynul nějaký čas a redakci PV novinek zajímalo, co je u Proměn nového právě teď.

„Od začátku nového školního roku, a tedy i naší koncertní sezóny, máme za sebou devět pravidelných úterních zkoušek a jedno velmi příjemné vystoupení v obřadní síni prostějovské radnice“, prozradila členka Proměn Lenka Copková. Upřesnila, že se jednalo o slavnostní akt předávání ocenění čestným dárcům krve pořádaný společností AGEL a místní pobočkou Červeného kříže. Proměny zde v rámci kulturního programu zazpívaly pro potěšení přítomných tři písně ze svého pestrého repertoáru.

Nyní se již ale na dohled přiblížil adventní čas, a to je tradičně období největší pěvecké aktivity sboru. „Máte naprostou pravdu, v období adventu míváme skutečně velmi nabitý program a letošní rok nebude výjimkou“, řekla dále Copková a přidala informace, kdy a kde se v nejbližší době můžete s Proměnami setkat. „Ještě před zahájením adventu budeme mít tu čest uvést zpěvem české hymny slavnostní akt u příležitosti státního svátku 17. listopadu. Koná se přesně v den výročí „sametové revoluce“, ve čtvrtek 17. 11. v 17 hodin na náměstí TGM v Prostějově. "Pak už nás čeká série adventních vystoupení. V jednání máme jedno vystoupení při rozsvěcení vánočního stromu o posledním listopadovém víkendu a další čtyři pak v prosinci. Velmi se těšíme na náš hlavní koncert, který letos uvedeme v úterý 13. 12. v kostele Husův sbor za Priorem. Připravujeme poměrně netradiční pestrý program a věříme, že si ho posluchači vychutnají se stejnou radostí a potěšením, s jakým jej nacvičujeme".

O den později se Proměny představí na náměstí TGM zpěvem koled v rámci celorepublikové akce Česko zpívá koledy a v sobotu 17. 12. dopoledne budou zpěvem doprovázet malé skauty při tradičním rozdávání betlémského světla, které rovněž proběhne na náměstí TGM.

Zatím poslední letošní plánovanou akcí sboru je účast na večírku Okrašlovacího spolku města Prostějova, který proběhne v sobotu 17. 12. v restauraci Národního domu, jehož hlavní náplní bude předávání vánočních dárků dětem z dětských domovů. Dárky jsou každoročně pořizovány prostřednictvím internetového projektu Strom splněných přání, jehož realizaci na Prostějovsku zaštiťuje právě místní Okrašlovací spolek.

Máme se tedy s Proměnami opět nač těšit! (red)

Poslat nový komentář