Výstava fotografií českých a maďarských fotografů Očima, srdcem, objektivem na zámku Plumlov

Výstava fotografií českých a maďarských fotografů Očima, srdcem, objektivem na zámku Plumlov
ilustrační foto plakát

Pátého července bude na Plumlovském zámku vernisáž již 7. ročníku výstavy fotografií českých a maďarských fotografů, která se letos koná pod názvem „Očima, srdcem, objektivem“. Vernisáž začíná v 17:00 hodin.

Výstavy se se svými pracemi účastní čtrnáct moravských fotografů z Vyškovska, Prostějovska a Brněnska a osmnáct fotografů z Maďarska. Cílem výstavy je ukázat, jak odlišný může být pohled na svět, když se na něj dívají fotografové z geograficky blízkých a přitom v některých aspektech tak odlišných zemí.

Výstava je putovní. Nejprve byla vystavena v Rousínově, poté, co budete mít možnost vidět ji na zámku v Plumlově, bude přenesena do Maďarska, kde bude nejdřív vystavena v Halászteleku, satelitním městě na jihu Budapešti a potom na dvou místech přímo v Budapešti. Navíc budou fotografie vystaveny i v prostorách českého velvyslanectví v Budapešti.

Součástí vernisáží jsou tradičně kulturní podniky, při kterých vystupují hudebníci z příslušných zemí. Letos, stejně jako ve dvou předchozích letech, přijedou se svým programem do Plumlova studenti hudební školy v Halászteleku.

Z české strany se výstavy zúčastní několik známých fotografů. Nejznámější osobností je sovinecký fotograf Jindřich Štreit, svými nádhernými fotkami Dolomit a Toskánska přispěl předseda Klubu Moravských fotografů Alexandr Kolovratník, uvidíte i fotografie člena Spolku prostějovských fotografů Ivo Snídala a rousínovského výtvarníka s vazbami na Prostějovsko Pavla Zugara. Je ale zastoupeno víc kvalitních fotografů. (red)

Poslat nový komentář