Na plumlovském zámku vypukne třicetiletá válka!

Na plumlovském zámku vypukne třicetiletá válka!
ilustrační foto Zatracený regiment

Spolek Zatracený regiment pořádá ve dnech 6. až 8. července na zámku Plumlov akci Útrapy válek aneb Plumlov v temné době války třicetileté. Jedná se o již třetí  letošní akci z pěti plánovaných.

Po všechny tři dny budou na nádvoří zámku vystupovat od 10 do 17 hodin známé šermířské či divadelní skupiny.  Na pódiu vystoupí skupina historického šermu NUNCIUS REGIS, která srdečně zve na pověst Nevěsta kyjevská. Pro pobavení publika vystoupí Kejklířská a divadelní společnost Komedianti na káře s pohádkou Furianti. Skupina scénického šermu PROMACHOS předvede pásmo soubojů a Šermířské pohádky zahraje skupina šermu ALLEGROS. Své umění a dovednosti návštěvníkům též předvede žonglér a akrobat Tomáš Bílek. 

Zámek bude otevřen pro návštěvníky již od 9:15 hodin a součástí akce jsou i prohlídky zámku s průvodcem, a to v běžném okruhu s interiéry pokojů (každou celou hodinu), tak i poslední možnost prohlídky pohádkových hradních sklepů (od 9:45 do 16:45 co 30 minut).  "Při nepřízni počasí (jak déšť tak i vysoké teploty) bude program přesunut do kamenného sálu ve sklepení pod starým hradem," upozornil za Zatracený regiment Petr Šenkyřík.

A vy čtěte pozorně, chystáme soutěž o rodinné vstupné! (ber)

 

Poslat nový komentář