Na nádvoří zámku vyroste zastřešené pódium. Sloužit bude až do září

Na nádvoří zámku vyroste zastřešené pódium. Sloužit bude až do září
ilustrační foto ČSFD

Místo zde najdou všichni umělci, divadelníci, umělecké spolky a jiní, kteří budou letní scénu pro svá představení potřebovat. V rámci letní scény bude na nádvoří zámku promítat letní kino. Těšit se můžeme třeba na Bohemian Rhapsody.

„Lidé dlouho volali po stálém umístění letní scény. Jsem moc ráda, že se vše nakonec podařilo a věříme, tímto krokem dojde k rozšíření kulturní nabídky. Co se týká vlastní organizace představení, už se mohou začít hlásit zájemci o prostor, abychom mohli jejich požadavek zaevidovat. Hlásit se můžete na telefonní číslo 582 329 379 (paní Alena Dvořáková),“ uvedla pravidla náměstkyně primátora Milada Sokolová a avizovala i jednu lahůdku.

„Od července bude v rámci letní scény na nádvoří zámku promítat i letní kino. Začínat budeme 2. 7., a to promítáním filmu Bohemian Rhapsody. Dále nás čekají filmy, jako například: Vlastníci, Já padouch 3, Tenkrát v Hollywoodu či Poslední aristokratka. Pokud nebude zájem ze strany veřejnosti o „zamluvení“ sobotních termínů k pořádání vlastních akcí, budeme promítat letní kino i v sobotu.“, dodala Sokolová.

„Pódium bude využíváno od měsíce června do září, včetně prozatímního ukotvení střechy. První zkušební rok proběhne na stávajícím povrchu nádvoří. Na zadláždění nádvoří zámku je zpracována projektová dokumentace a vydáno stavební povolení. Tato projektová dokumentace řeší i osvětlení nádvoří zámku, kabelovou chráničku pro rozvod ozvučení a kotvící body pódia letní scény,“ uvedl první náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že účinkující budou mít možnost zapůjčit si zázemí letní scény. Půjde o dvě uzamykatelné místnosti. V jedné bude uložena technika, jako jsou světla a ozvučení; v druhé budou uloženy židle a stoly, které zajistí Domovní správa. Externí subjekty mohou letní scénu využít také s tím, že k pronájmu bude nádvoří s pódiem a první místnosti se zázemím. Ozvučení, techniku, světla si musí zajistit sami. (red)

 

Poslat nový komentář