Potravinářská inspekce varuje před zmrazeným kuřecím masným výrobkem se salmonelou

Potravinářská inspekce varuje před zmrazeným kuřecím masným výrobkem se salmonelou
Foto SZPI

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před nebezpečnou potravinou „Kuřecí kuličky na jižanský způsob, 61642 Southem Fried Chicken Popsters, krájená kuřecí prsa ze spojovaných kusů masa obalované na jižanský způsob, k dopečení, hluboce zmrazeno, datum minimální trvanlivosti: 15.05.2021, šarže: L: 13620, původ kuřecího masa: Polsko, vyrobeno v Polsku".

Laboratorní rozbor potvrdil v potravině přítomnost bakterií rodu Salmonella, které jsou původcem onemocnění salmonelóza.

Inspektoři SZPI vzorek odebrali v maloobchodní provozovně Iceland Czech a.s., Leopoldova 2138/16, Praha. Dle průvodní dokumentace je dodavatelem potraviny do ČR společnost Iceland International Limited HSBC. Prodejce závadnou šarži na základě výzvy již stáhnul z tržní sítě.

„SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají předmětnou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali,“ uvedl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

SZPI aktuálně vložila do evropského systému rychlého varování pro potraviny (RASFF) notifikaci o zjištění uvedené nevyhovující šarže potraviny.

S kontrolovanou osobou SZPI zahájí správní řízení o uložení pokuty. (Zdroj SZPI)

Poslat nový komentář