Výše hokejového vstupného budí rozpaky

Výše hokejového vstupného budí rozpaky
ilustrační foto

 

Náklady na letošní hokejovou sezonu v 1. lize vyčíslilo vedení klubu na 25 milionů korun. Finance od města a sponzorů se rozhodlo vylepšit zvýšením vstupného. Jak se zdá, s kladnou odezvou se to nesetkalo. Devadesát korun je pro mnoho fanoušků značná suma a tak jich na první utkání dorazilo jen 1650. Dost rozdíl od závěru loňské sezony, kdy se jich na tribunách tísnily i čtyři tisíce.

„Chodila jsem na hokej pravidelně spoustu let. Napřed měly ženy vstup zadarmo, pak za polovinu. Dnes už je to plná taxa a na tu prostě nemám,“ sdělila redakci Jitka Ohlídalová. Zápasy, které přece jen navštíví, si bude pečlivě vybírat.

Podobně smýšlí i Petr Vyskočil, ten se ale návštěv zřejmě vzdá úplně. „Chodil jsem na hokej s klukem. Děti to měly napřed zadarmo, dnes od 130 cm platí plný vstup. To už je pro nás moc peněz, manželka je na mateřské a nezvládli bychom to. Sám chodit nemůžu, to by kluka moc mrzelo,“ nechal se slyšet. Osobně si myslí, že vedení klubu mělo naopak vsadit právě na komfort pro děti. „Vezměte to tak, že děcku jsem na každém zápase koupil nějaké sladkosti, jídlo, pití. Kdyby místo zvýšení vstupného raději nabídli víc občerstvení, které by provozovali ve vlastní režii, o přestávkách třeba možnost, aby si děcka za nějakou korunu vyzkoušela a mohla se vyfotit v brankářské výstroji, určitě by klub vydělal,“ dodal.

Majitel klubu Jaroslav Luňák deklaroval, že za vstupné na domácí zápasy by měl klub utržit čtyři miliony. Zdůvodnil tak zvýšení vstupného na devadesát korun, zdarma bude pouze pro osoby do sto dvaceti centimetrů.

Pro srovnání, v Šumperku na první ligu chodí dospělí za padesát korun, děti  za třicet. V Havířově dají muži za vstupné sedmdesát korun, ženy padesát a děti do šestnácti let třicet. Jihlavská Dukla chce po fanoušcích sedmdesát korun.

Rovněž kup permanentky v hodnotě 1800 korun na 26 utkání základní části, nebo 2340 korun superpermanentku, zahrnující i utkání play-off, či play-out, se mnoha fanouškům zdá cenově nadhodnocená.

Je tady otázkou, zda zvýšením vstupného hokejové kase naopak finance neubudou. (ber)

Komentáře

 Prostějov měl vždy na hokeji nejlepší fanoušky na Moravě a také se řadí mezi nejlepší v republice ale od pana Luňáka je to pěkná sviňárna že dal vstupné za devadesát korun hodně fanouškú a příznivců to odradí a za devadesát kaček si můžou fanoušci udělat lepší divadlo než to co nyní předvádí jestřábi styďtese pane Luňáku ještě pár takových zápasů a bude tam chodit tak čtyřista diváků možná

také jsem chodila se synem....letos to asi neklapne. Dát 180 kč pro oba je moc. Kdyby nechali vstupné pro děti školou povinné např.do 15 let za polovinu tak by se dalo uvažovat občas o nějakém zajímavém utkání ale takhle ? Jak píše pan Vincenc...spousta lidí chodilo s dětma a to letos nehrozí takže klesne i návštěvnost dopspělích...to je logické.. Onlajny to jistí.....

 

s tím co ted hrají tam za chvíli bude chodit tak 500 lidí 90 korun je moc kdyby nechal 50 pro děcka do 15 70 pro dospělí tak by chodilo víc at si pan luňák vytáhne hlavu z prdele a vspamatuje se

 

Je to odporný plivanec všem těm kteří mají prostějovský hokej v srdci.Pokud to bylo možné navynechal jsem jediný hokej a bral na něj i svoji dceru. Letošní sezonu bych měl platit za devítileté dítě 90 korun..... Nashledanou v lepších časech!!!!!!!!!

Tomáš Vincenec- autor knihy o prostějovském hokeji

Poslat nový komentář