Vůz mobilní pošty bude působit na Prostějovsku

Vůz mobilní pošty bude působit na Prostějovsku
Foto Česká pošta

Česká pošta rozšiřuje působnost mobilní pošty na další oblasti České republiky. Šest vozů se od začátku roku 2023 přesunulo do obcí, ve kterých nejsou stálé pobočky České pošty. Mobilní pošta bude na Prostějovsku navštěvovat obce Ohrozim, Lipová a Pěnčín.

Mobilní pošty budou do obcí zajíždět dle jízdního řádu od pondělí 2. ledna do 28. března 2023. Pořadí obcí se liší dle sudého a lichého týdne, jízdní řády naleznou zájemci jednak v dotčených obcích a jednak na webových stránkách České pošty. Tam, kde je to možné, jsou občané po dohodě s obecním úřadem o této službě informováni prostřednictvím obecního rozhlasu, obecního webu či vývěskou. Zapojení Mobilní pošty se nijak nedotkne režimu doručování. Ten zůstává beze změny a je ve všech výše zmíněných obcích nadále zajištěn standardním způsobem.

V případě potřeby je Česká pošta připravena mobilní pošty bezodkladně přesunout na další potřebná místa po celé České republice, včetně původních lokalit. To se stalo například na konci června 2021, kdy byl vůz mobilní pošty operativně přemístěn přímo do obcí postižených ničivým tornádem.

Mobilní pošta zajistí větší bezpečnost občanů, kteří si budou moci poštovní službu vyřídit u sebe v obci a nebudou muset kvůli ní cestovat do obce s pobočkou České pošty. Mobilní pošta zprostředkuje poslání listovních i balíkových zásilek, platby i výplaty poukázek a zajistí také výběry hotovosti jako na standardní poště. Samozřejmostí je možnost využít služeb Poštovní spořitelny. Občané díky mobilní poště nezmeškají výplaty sociálních dávek. (Zdroj ČP)

Poslat nový komentář