Všimli jste si?

 Všimli jste si?
ilustrační foto

 

Letáky k volbám se do schránek obyvatel musí nějak dostat. V Prostějově je roznáší pracovnice pošty. V rámci své pracovní doby, spolu s denní  poštou. A zadarmo.

 

 

Česká pošta inkasuje za distribuci hlasovacích lístků 3,50 Kč za jednu obálku, svým pracovnicím ale nedá nic. Tato praxe je zavedena od posledních voleb. „Dřív jsme to měly placené od kusu, teď už je to nařízením vedení České pošty zahrnuto do pracovních povinností,“ sdělila PvNovinkám jedna z prostějovských pošťaček, která si nepřála být jmenována. Podle jejích slov si za roznos v dřívějších letech přivydělala minimálně tisíc korun.

Jiná praxe je v sousedních Držovicích. „Oslovili jsme paní, která po obci roznáší letáky. Sepsali jsme dohodu o provedení práce a ona pro nás obálky roznesla,“ vysvětlila starostka Držovic Blanka Kolečkářová.

Moloch České pošty se svého teritoria drží zuby nehty. Rozšiřuje nabídku služeb a na  své zaměstnance  nakládá stále větší zátěž. Na výplatních páskách se ale neprojeví. (ber)

Komentáře

No česká pošta. To je ale hnus.

 

To jste zjistili brzy. Doručovatelky nedostaly nic ani za prezidentské volby. Tento stav trvá na prostějovské poště (možná na všech poštách) už déle. Dokud se za roznášení platilo, byla o doručování mezi administrativními pracovníky pošty taková "rvačka", že se na doručovatelky ani nedostalo, nebo musely doručovat volební lístky na méně atraktivních okrscích.

A kam se ty peníze teda poděly když je nedostanou ty ktere tu praci odedrely ? Tohle by se melo resit! Je to hnus.

 

Neskutečné, otroctví už i na české poště.

Poslat nový komentář