Zastupitelé jednali devět hodin a křičelo se

Zastupitelé jednali devět hodin a křičelo se
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

 

Pondělní jednání prostějovského zastupitelstva se protáhlo na dlouhých devět hodin. Přineslo řadu zajímavých momentů, zejména těm, kdo sledovali premiérový on-line přenos. Technika totiž nebyla zrovna dokonalá a tak docházelo k výpadkům zvuku. 

Tomáš Blumeinstein (ODS) opět vznesl dotaz na uvolněného radního Jaroslava Šlambora, týkající se místa jeho trvalého pobytu. Ten Šlambor dodnes nekonkretizooval, i když zastupitelstvu slíbil písemné vyjádření. V tom pouze napsal, že se nikomu zpovídat nebude. Šlamborovo letité přebývání v nedaleké Skalce je veřejným tajemstvím. "Kde kdo bydlí, to je každého věc," prohlásil k tomu radní Václav Šmíd (KSČM). Šlambor tvrdil, že byl zvolen v souladu se zákony země a dotaz ohledně bydliště považoval za zlovolný. Nemá jediný důvod zveřejnit, kde pobývá. "Po tom vám nic není," sdělil zastupitelům. "Zákon hovoří jasně, trvalý pobyt má několik desítek let v Prostějově," podpořil uvolněného radního primátor Miroslav Pišťák (ČSSD), opírající se o přednes volebního zákona, který už po několikáté citovala radniční právnička Květa Olašáková. I primátora ovládly emoce a jeho komentář zněl velmi důrazně. "Já nekřičím, pouze zvyšuji hlas," sdělil vzápětí zastupitelům.  V archivu městského webu ale zatím záznam jednání nenaleznete. (ber)

Komentáře

Pan Pišťák nekřičel, ono to s falešnými zuby dost dobře nejde a nedokázal jsem rozpoznat, zda-li piští mikrofon kvůli opakující se poruše nebo si pan Pišťák vzpomenul na "zlaté časy", když křičel povely na burezplace nastoupené jendotce Lidových milicí a trochu zvýšil hlas, jak sám potom řekl. On řekl, že až bude řvát, bude to vypadat jinak. Těšíme se na ten řev, to bude po hanácku "čurina". (spisovně "legrace")

Poslat nový komentář