Kavárna ve Špalíčku dostala od muzea výpověď, Ivo Lužný vyzývá k reakci!

Kavárna ve Špalíčku dostala od muzea výpověď, Ivo Lužný vyzývá k reakci!
ilustrační foto muzeumpv.cz

 

Kavárna ve Špalíčku na podzim končí. Rozhodlo o tom Muzeum a galerie města Prostějova, kterému objekt patří. Opozičním zastupitelům se to ale vůbec nelíbí. "Výpověď slušnosti," tvrdí.

Provozovatelka kavárny Iveta Valentová dostala v těchto dnech výpověď. Muzeum ji ústy ředitele Daniela Zádrapy zdůvodnilo tím, že s prostory má vlastní plány. Budou se zde odehrávat muzejní a doplňkové aktivity, na koncepci se údajně pracuje. Jeden z organizátorů podzimních koncertů proti komunistům Ivo Lužný to ale vidí jinak. Koncert kapely Jižní ryba ze série Hudbou proti zapomnění totiž právě v kavárně ve Špalíčku ředitel muzea zakázal. Nynější výpověď provozovatelům proto Lužný pokládá za další krok. "Jde o likvidaci oázy vkusného a nadmíru kulturního prostředí, o přívětivé obsluze ani nemluvě. Nelze rozhodně věřit žádné samostatně připravované koncepci využití prostor kavárny," upozornil Ivo Lužný opoziční zastupitele. Zároveň je vyzval ke společnému postupu při jednání zastupitelstva v této věci. (red)

Komentáře

Pane Lužný, proti větru se přeci nečůrá! A Vy jste "Hudbou proti zapomnění"... vysloveně čůral proti větru.. copak bývalí milicionáři, kontráši, komunističtí papaláši z bývalého režimu, odpadlíci z ODS - nyní PéVéčko to mohou akceptovat? Vládnou a Vy budete lidem připomínat JEJICH poklesky? Poděkujte, že máte výpověď a nevypráskali  Vás okamžitě a v noci, jak to uměli.... 

Poslat nový komentář