Museli bychom se naučit rumunsky!, říká Zdeněk Fišer k předávání Spitznerových sadů

Museli bychom se naučit rumunsky!, říká Zdeněk Fišer k předávání Spitznerových sadů
ilustrační foto MMP
Další fotky: 
Museli bychom se naučit rumunsky!, říká Zdeněk Fišer k předávání Spitznerových sadů
Museli bychom se naučit rumunsky!, říká Zdeněk Fišer k předávání Spitznerových sadů

 

Prostějovem v posledních měsících hýbaly dvě stavby, které se zrovna moc nepovedly. Týkaly se neustále předlažďovaného prostoru před radnicí a revitalizace Spitznerových sadů. Zatímco Skanska si dokončením náměstí TGM reputaci vylepšila, Green Project Průhonice to projel na celé čáře.

Radnice už několikrát připustila, že vítěz výběrového řízení na revitalizaci „Spitznerek“ byl těžkým šlápnutím vedle. „Bohužel musíme výhercem vyhlásit toho, kdo nabídne nejpříznivější cenu. Na reference se v dnešní době už ze zákona nehraje,“ uvedl už kdysi náměstek primátora Zdeněk Fišer.

Spitznerovy sady jsou právě tím bohužel. Město s dodavatelem vedlo řadu jednání, týkajících se mimo jiné postupů prací, rychlosti, zacházení s ostatky a podobně. Mimo jiné vyhrožovalo i neproplacením milionových faktur. 30. června měl Green Project stavbu předat. „Byli jsme na předávacím jednání. Nehledě na fakt, že bychom se museli naučit rumunsky, protože přítomní pracovníci byli této národnosti a domluvit se s nimi nešlo, našli jsme v parku 25 závad, takže jsme stavbu nepřevzali,“ konstatoval Fišer. Podle jeho slov jediné, co se jeví alespoň zatím  bez chyby, je zídka v Lidické ulici. „Zvažujeme, že zavedeme black list dodavatelů. Tenhle bude v čele,“ dodal. Nespokojenost projevila i náměstkyně Ivana Hemerková. „Nelíbí se mi zeleň, která je v sadech vysazena. Mimo jiné některé keře, které jsou osazeny u cest. Rostou tak rychle, že se budou muset pravidelně a často ošetřovat řezem,“ vysvětlila.  

Regenerace, která začala na jaře 2014, přijde na 4,74 milionů korun, na pořízení zeleně město získalo dotaci 953 tisíc korun z Operačního programu Životní prostředí. (ber)

Komentáře

Text k obrázku : "Teď tady ležela pětikoruna a já se sem ženu až z radnice a je pryč! Ihned to pane vraťte!"

Paní Hemrekové se nelíbí keře, ketré smaam schválila... snad jsou podle projektu, který někdo schválil a projednal, otázkou je  jen kdo, na zeleň ve městě nikoho nemáme.... a vše se děje podle toho co se paní náměstkyni líbí a co ne, ale když nemá  ponětí o tom jak ten keř bude vlastně vypadat a jak rychle roste....ale odborníky si k tomu nepřizve a pak se všicjhni diví!

Co tam dělá sestřenice Haliny Pawlowske. Ta paní potřebuje denně cvičit a ne kafrat do městských staveb. Obezita + vedro je strašná kombinace! 

Za téměř 5 miliónů opravdu ukázkové dílo: tankodrom.

S kým uzavíralo ,,město" smouvu? Ta byla taky v rumunštině?

Poslat nový komentář