Namalovanou židovskou uličku poničil vandal

Namalovanou židovskou uličku poničil vandal
ilustrační foto
Další fotky: 
Namalovanou židovskou uličku poničil vandal

Když k nám před rokem přijeli oplatit návštěvu kolegové z kulturní komise ze Znojma, vedli jsme je při prohlídce centra města kolem krásně omalovaných hradeb. Byli nadšení a já jsem byla strašně hrdá. Hlavně proto, že Znojmo se nám krátce předtím pochlubilo daleko větším počtem pamětihodností, a tak mi dělalo dobře, že jsme jim mohli ukázat něco, co se jen tak nevidí.

Každou další návštěvu jsem vedla do Školní ulice a všem se naše namalovaná židovská ulička líbila. A když jsem líčila boj s památkáři, kterým se tento nápad ale vůbec nelíbil, svorně nám blahopřáli, že jsme to nakonec přece jen vyhráli.

O to víc mě mrzí, že se našel vandal, který namalovanou uličku poničil.

„V podstatě jsem překvapen, že to místním dementům trvalo téměř celý rok, aby svým podprahovým IQ "občůrali" naši společnou práci. Od začátku jsme s tím trochu počítali, a tak se taky stalo,“ uvedl pro PvNovinky za autory malby Tomáš Vincenec. „Nyní se pokusíme o nápravu a dáme samozřejmě malbu do pořádku, aby dělala znovu radost. Zároveň přeji městské policii, aby se pokusila tohoto "psího křížence" odhalit, aby mohl způsobenou škodu zaplatit. Nebo, co říkáte na pranýř na té nové krabici na hlavním náměstí?,“ dodal Tomáš Vincenec.

Své zklamání neskrývala ani předsedkyně Okrašlovacího spolku Prostějov Milada Sokolová, která se o vznik malby podstatnou měrou zasloužila. „Neubráním se vyjádření, že to mohlo udělat jenom nějaké hovado. Dala jsem podnět městské policii, aby prověřila záznamy z kamerového systému a v součinnosti s Policií ČR udělala vše pro odhalení viníka,“ řekla Milada Sokolová.

Nedovedu pochopit myšlení člověka, který něco tak milého, jako je malba dávno zaniklé židovské uličky na hradbách, poničí. Myslíte, že má v hlavě mozek? Nebo je na své dílo pyšný?

Olga Katolická

Komentáře

Oficiální nebo neoficiální sračka - není rozdíl. Tento nonsens shodný s vyřezávaným Rumcajzem z překližky těžce bude budit respekt u kohokoliv s citem pro estetiku přesahujícím nabídku vietnamské tržnice v pohraničí. Vkus je samozřejmě relativní záležitost a proto navrhuji kompromis - příště si nechat tyto kocourkovské nápady pro soukromý prostor. Bude to chráněné před vandaly a Olga Katolická si bude moci vodit sobě rovné návštěvy v klidu bez neurotizování ostatních soudných spoluobčanů.

mozek určitě nemá,jinak by ho to ani nenapadlo! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Myslím, že lidé co tvoří graffty umění uznávají, ale právě vzhledem ke kvalitě této "malby" a celkovému ne/estetickému výstupu to vypadá na spíše úmyslné zneuctění.

Myslím, že i malby na historické památce je vlastně sprejerství

..Myslím že město by mělo řešit duležitější záležitosti než je takováhle sračka:-))

To mohl udělat jen nějakej debil. Ať si ty paka malují po zdech, které nejsou jednou z hlavních památek města a táhnou někam na kraj do starých budov, kde ty jejich hnusy nikdo nevidí, když už se nedokáží ovládnout a potřebují někam čmárat!!!   A ve městě mají být kamery a trošku prácechtiví policajti. Tečka

Úplně chápu, že tento kýč někdo poničil, ta prasárna si to zasloužila. Co jsem zatím slyšel, tahle maluvka se nelíbí snad nikomu...

Urazit jim pazoury...

Anonyme ty jsi ale chytrák. Hlavně že GRAFITY VE FRANCII a ''opravdoví sprejeři''. Určite se v graffiti vyznáš více než všichni ostatní)))))

Dokáží, ale když se dobře podíváš tak to co vytvořil je jen ubohá fraška, nemá to s inteligentními tvůrci nic společné. Grafity je úmění, např. ve Francii ho potkáš všude možně, protože opravdové úmění podporují, ale takový kdo vytvořil tohle je jenom fracek co si hraje na něco víc a ještě se možná někde naivně plácá po ramenou jaký je šikovný. Každý kdo vytvoří něco takové je absolutně out a kdyby ho potkali opravdoví sprejeři tak ho zesprejují. Vypadá to jako by poprvý chytil do ruky sprej a hned si myslel jak má na to něco upravit. Podle mě ani nemá základy.

Poslat nový komentář