Cipísek oslavil dvacetiny maškarním bálem pro dospělé!

Cipísek oslavil dvacetiny maškarním bálem pro dospělé!
ilustrační foto
Další fotky: 
Cipísek oslavil dvacetiny maškarním bálem pro dospělé!

Karneval k 20. výročí založení mateřského centra Cipísek v Prostějově uspořádalo MC v pátek 8. března večer v sále Národního domu tentokrát ne pro děti, ale pro dospělé. S dětmi se slavilo v polovině února v centru karnevalovým týdnem a vzhledem k tomu, že to letos byly kulatiny, Cipískovu párty si užili i dospělí. A v sále to opravdu žilo!

Večer nabídl tanec s kapelou Novios, rej masek, soutěž s balonky, tombolu ,dívčí vystoupení skupiny Zumba s Veronikou, fotokoutek Gity Čopákové, promítání z archivu MC a hlavně možnost zábavy, vzpomínání a setkání. Moderátory večera byly, jak jinak Rumcajs s Mankou, v civilu studenti vysoké školy Kateřina Cagalová a Petr Tomčiak, kteří byli před dvaceti lety jedni z prvních návštěvníků Cipíska.

V maškarních kostýmech se sešli ti, kteří stáli při zrodu mateřského centra v roce 1999 včetně bývalé senátorky a současné zastupitelky Boženy Sekaninové, která pomohla v začátcích s podporou i nalezení prostor. Společně s vedoucí MC a jeho zakladatelkou Jitkou Zapletalovou v pátek zavzpomínaly na jeho počátky. „Jsem rády, že celých těch dvacet let máme podporu ze strany města Prostějova, za kterou samozřejmě moc děkujeme a doufáme, že i nadále bude pokračovat,“ řekla a Jitka Zapletalová a dodala: „Stále vidíme, že služby Cipíska mají pro rodiny s dětmi smysl i po těch dvaceti letech.“

Slavnostního večera se zúčastnila i náměstkyně primátora Milada Sokolová se svým manželem Petrem Sokolem, skupiny maminek- zakladatelek, rodiče, kteří chodili s dětmi do centra v uplynulých dvaceti letech, dlouholetý spolupracovník MC Karel Pokorský, spoluzakladatel Českého svazu ochránců přírody v Prostějově a samozřejmě i současní návštěvníci centra a další příznivci.

„ Jsme rády, že se bál vydařil,“ pochvalovaly si „ Cipískovy tety“ Jitka Zapletalová, Markéta Skládalová a Petra Frausová, které akci uspořádaly a hlavně se starají o to, aby Cipísek byl stále prostorem pro setkávání rodin i příležitostí pro rozvoj dětí i dospělých. „Děkujeme všem, kteří s námi oslavili Cipískovy dvacetiny. Díky za veselou atmosféru, úžasné kostýmy, hudbu,vystoupení, super fotokoutek, díky hostům, moderátorům,díky těm, kteří věnovali dary do tomboly a všem pomocníkům za to, že akce proběhla“, poděkovala všem Markéta Skládalová „A po víkendu zase v centru s Cipí skem v c ivilu. S dětmi anebo i na nějaké akci pro dospělé.“

MC Cipísek je už dvacet let přátelským prostorem pro seznamování, setkávání a aktivity pro rodiče s děti, v současné době s dětmi od tří měsíců do pěti let. Kromě pravidelných programů pro rodiče s dětmi MC nabízí semináře, kurzy a besedy o výchově a komunikaci s dětmi, besedy o předporodní přípravě a péči o dítě po porodu, besedy o zdravém pohybu a psychomotorickém vývoji, večery pro osobnostní rozvoj, kreativní večery pro dospělé, kurzy šití, drátkování, dramaticko-výtvarný kroužek pro předškoláky, ale také individuální právní či psychologické poradenství. A mnoho dalšího a nového plánuje a rozšiřuje svoji nabídku dle potřeb rodin i měnící se doby. Všechny akce mimo pravidelné programy jsou určeny veřejnosti, nejen pravidelným návštěvníkům. Bližší informace získají zájemci na www.mcprostejov@centrumcz a www.facebook.com/cipisekprostejov .

(Tisková zpráva MC Cipísek)

 

 

Poslat nový komentář