Cipísek z reality do sítě

Cipísek z reality do sítě
ilustrační foto MC Cipísek

„Stavíme společně sněhuláky, tvoříme, zpíváme, cvičíme, inspirujeme rodiče, prostě cipískujeme. Akorát ne v realitě, ale po předvánočním otevření MC zase v síti. Leden máme ve znamení on-line sněhuláků a sněhové výzvy. Jestli se situace nezmění, sama jsem zvědavá, jak zvládneme Cipískovu narozeninovou párty na dálku v únoru. :) V únoru totiž prostějovský Cipísek oslaví už 22. narozeniny, které jme vždy slavili karnevalem. Uvidíme. Jedeme podle hesla Pipi Dlouhé punčochy: To jsem ještě nikdy nedělala, to mi určitě půjde.“

Dva měsíce zavřeno na jaře, další na podzim, řada týdnů programů s výrazným omezením v realitě, spoustu on-line aktivit s Cipískem v síti. Takový byl rok 2020 v prostějovském mateřském centru, které nabízí služby pro rodiče s dětmi od narození do šesti let. Začátek toho letošního roku je Cipísek zatím stále v síti.

Celý rok se snažíme být v kontaktu s rodinami, nabízet jim naše služby a v okamžiku, kdy musí být zavřeno, přesouváme se do virtuálního světa. I pro nás je situace složitá a jaká bude budoucnost, nikdo nevíme. Snažíme se, jak se dá, protože nám stále činnost mateřského centra dává smysl. Že bychom fungovali distančně, z toho jsme si dělali loni v zimě legraci. Ale když to nejde jinak, člověk se musí chopit skutečnosti takové, jaká je, i když není ideální. Tedy přihlášení rodiče s dětmi dostávají přístup na on-line program s Cipískem. Také stále funguje naše facebooková skupina podpory a inspirací Rodičovské inspirace MC Cipísek nejen pro naše návštěvníky, ale pro všechny rodiče s malými dětmi, kteří mají zájem se přidat. Skupina vznikla v první vlně pandemie na jaře a již zůstala součástí našeho života. 

Kromě programů s dětmi nabízíme také on-line webináře o výchově a komunikaci v rodině. Koncem ledna nás čeká webinář Co dělat, aby nás děti poslouchaly? V případě, že bychom se zatím nemohli vrátit k reálným besedám, budeme v rodičovských webinářích určitě pokračovat. Webináře i individuální rodičovské on-line poradenství nabízíme nejen našim návštěvníkům, ale i veřejnosti.

Samozřejmě si všichni přejeme, abychom se mohli vrátit k reálným aktivitám, k setkávání naživo, ke kolektivním programům, k seznamování rodin atd., což rodiče i děti potřebují nejvíc a moc se na všechny těšíme. Doufáme, že to bude brzy a věříme, že tuto krizi MC Cipísek ustojí a bude moci ve své činnosti pokračovat. Všem rodinám přejeme hlavně pevné zdraví a dobré vztahy. A všem našim příznivcům děkujeme mockrát za podporu, tu stávající i budoucí.

 

Bližší informace o všech aktivitách MC Cipísek:

www.mcprostejov.czwww.facebook.com/cipisekprostejov

 

(Zdroj MC Cipísek)

 

Poslat nový komentář