Zabezpečte si kolo. Syntetickou DNA!

Zabezpečte si kolo. Syntetickou DNA!
ilustrační foto MP

Městská policie Prostějov v rámci Programu prevence kriminality ve městě Prostějově pro rok 2017 začne od 1. 9. 2017 zdarma značit jízdní kola a invalidní vozíky syntetickou DNA. V letošním roce bude označeno 200 jízdních kol a invalidní vozíky dle zájmu. 

Značení je určeno občanům města Prostějova a bude probíhat na služebně Městské policie Prostějov, Havlíčkova ul. č. 4. vždy v pondělí a ve středu od 8.00 h do 11.00 h a od 12.00 h do 15.00 h. V případě zájmu o značení je třeba objednat se k této službě přes objednávkový systém na webových stránkách města Prostějova www.prostejov.eu, který bude spuštěn od 1. 8. 2017, bez objednání nebude možné značení provést.

Ke značení je třeba s sebou vzít očištěné jízdní kolo/invalidní vozík určené ke značení, občanský průkaz, doklad o způsobu nabytí jízdního kola/invalidního vozíku, popř. je možné jej na místě nahradit čestným prohlášením.

Forenzní značení syntetickou DNA je moderní metodou prevence majetkové trestné činnosti. Syntetická DNA je netoxická, zdravotně nezávadná látka, která je po zaschnutí pouhým okem neviditelná a bez viditelného poškození je neodstranitelná.

Upozorňujeme, že vzhledem k technologii materiálu nebude možné značit jízdní kola či invalidní vozíky za deštivého počasí a při teplotách pod 10°C. Nelze značit mokré jízdní kolo/invalidní vozík a je třeba počítat s následnou dobou schnutí, v případě mokrého terénu by mohlo dojít ke znehodnocení značení.

Informace pro zájemce o značení budou dále zveřejňovány v letních vydáních Prostějovských radničních listů a na webových a FB stránkách města.

Forenzní značení syntetickou DNA je podporováno dotačními prostředky Ministerstva vnitra ČR a finančními prostředky z rozpočtu Statutárního města Prostějova. (red)

 

Poslat nový komentář