Řidičům už odtah vozidla nehrozí

Řidičům už odtah vozidla nehrozí
ilustrační foto

Ústavní soud ukončil s konečnou platností spor, který několik let provázel odtahy aut. Úřady nesmí dál zadržovat auta odtažená například při čištění vozovek na záchytných parkovištích, ale musí je vrátit zpět na místo, odkud je odtáhly.

 

Řidičům, kteří nepřeparkují své auto v době dočasného uzavření silnice pro parkování při údržbě a čištění vozovek, už nehrozí, že nenajdou své auto na původním místě.

„Vnímám toto rozhodnutí jako nadřízený městské policie jako obrovský problém. Respektuji soud, ale mám oprávněné námitky. Soudci rozhodli ve prospěch těch, kteří porušují dopravní předpisy. Vidím v tom další finanční zátěž pro město. Kdo bude například platit případné poškození vozidla při odtahu a manipulaci?“ zareagoval na problém starosta Miroslav Pišťák.

„Momentálně odtahy vozidel v rámci strojního čistění ulic neprovádíme. Strážníci, pokud nenajdou majitele vozidla, sepíší oznámení a předají ho k šetření přestupkové komisi,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Prostějov Libor Šebestík.

Nedisciplinovaní řidiči sice nebudou shánět své auto kdovíkde na záchytném parkovišti, ale za dopravní přestupek zaplatí mastnou pokutu.       (jap) 

 

Poslat nový komentář