Akce městské policie CHRAŇTE SVŮJ MAJETEK

Akce městské policie CHRAŇTE SVŮJ MAJETEK
ilustrační foto

Našli jste na vstupních dveřích do domu takovéto upozornění? Znamená to, že strážníci dům v noci kontrolovali. Akci CHRAŇTE SVŮJ MAJETEK okomentoval ředitel Městské policie Prostějova Jan Nagy:                       

„Strážníci Městské policie Prostějov vykonávají službu čtyřiadvacet hodin denně. I v nočních hodinách pěší hlídky provádí kontroly a dohled na sídlištích, ulicích, veřejných prostranstvích. Úkolem hlídek je zajistit řádný stav veřejného pořádku, předcházet poškozování majetku, vandalismu, ale i řešení dopravní situace. Občané se i v nočních nebo večerních hodinách obracejí na operační středisko městské policie se žádostí o vyřešení různých problémů. Mnohdy se jedná o oznámení, kdy se cizí osoby pohybují v bytovém domě, je podezření na krádež ve společných prostorách. V neposlední řadě se jedná o osoby bez přístřeší, které se snaží najít trochu tepla v těchto domech. Často samotní lidé, kteří v domech bydlí, nedbají na uzavření vstupních dveří a pak se zde může pohybovat kdokoliv. Proto hlídky městské policie v nočních hodinách, kdy provádí pěší hlídku v různých lokalitách, umisťují na vstupní dveře takovéto upozornění.

Smyslem je připomenout, že je třeba chránit si vlastní majetek a také přispět k tomu, aby do domů nevstupovaly bez pozvání cizí osoby. Informujeme takto veřejnost, že v nočních hodinách, kdy obyvatelé odpočívají, strážníci kontrolovali takové lokality. Obdobné informování obyvatel probíhalo i v letních měsících, kdy řada občanů tráví dovolené mimo svůj domov, a bytové domy by se mohly stát terčem zlodějů. Akce CHRAŇTE SVŮJ MAJETEK běží od 30. ledna 2018 do 20. února. 

Hlídky budou samozřejmě provádět namátkové kontroly lokalit trvale. (red)

Poslat nový komentář