Strážníci řešili neshody

Strážníci řešili neshody
ilustrační foto MP

Ve dnech 16. a 17. listopadu 2018 řešili prostějovští strážníci neshody. V prvním případě kvůli nemravným návrhům, v druhém kvůli obtěžování mezi rodinnými příslušníky. 

Šestnáctého listopadu před devatenáctou hodinou vyjížděla hlídka do lokality místní části Vrahovice řešit případ napadení, který se odehrál na ubytovně. Zde došlo k fyzickému útoku ze strany jednačtyřicetiletého muže vůči dvaačtyřicetileté ženě. "Při setkání dvojice u výtahu na chodbě žena vykopla muži z ruky pizzu, kterou si  nesl k večeři. On na to reagoval tak, že dotyčnou strhl na zem a táhl ji po schodech dolů. Při tom se mu vysmekla a odešla ke svému kamarádovi, jenž bydlí na stejné ubytovně. Ten vše nahlásil na linku 156," popsala první případ strážník Tereza Greplová. Na svou obhajobu žena strážníkům uvedla, že se stala cílem mužových nemravných návrhů a proto se zachovala takovým způsobem. Napadená neměla žádné viditelné zranění a lékařské ošetření odmítla. Útočník z místa ještě před příjezdem hlídky odešel neznámo kam. Jeho totožnost zjištěna na recepci a poté potvrzena na obvodním oddělení Policie ČR. Celý případ projedná příslušný správní orgán, pro podezření z přestupku proti občanskému soužití, za který hrozí pokuta do 20.000 Kč.

O den později přibližně ve stejný čas vyjížděla hlídka na oznámení, které se týkalo obtěžování mezi rodinnými příslušníky. Na místě bylo od oznamovatelky zjištěno, že za dobu posledních čtyř dnů opakovaně a bezdůvodně klepe na okno domu a zvoní na domovní zvonek její nevlastní sestra, se kterou nemá dobrá vztahy. Poté vždy z místa odejde, aniž by své příbuzné jakýmkoliv způsobem kontaktovala. Takové chování považuje poškozená za schválnost, jelikož jí to velice obtěžuje a navíc budí malé dítě. Strážníci kontaktovali podezřelou devětadvacetiletou ženu. Ta se odmítla k celé záležitosti vyjádřit. Pro podezření z přestupku proti občanskému soužití byla celá událost oznámena správnímu orgánu. Ten má možnost uložit ženě pokutu do výše 20 000Kč. (red)

Poslat nový komentář