Strážníci chytali sovu, straku, drozda i nutrii

Strážníci chytali  sovu, straku, drozda i nutrii
Foto MMP

Mezi nejčetněji odchytávaná zvířata patří bezesporu psi, ale tentokrát tomu bylo jinak. V průběhu týdne 16. – 20. 5. 2020 strážníci odchytávali nejrůznější zvířata.

V sobotu dopoledne se na linku 156 obrátila žena s tím, že se jim na zahradě objevil bobr. A jelikož mají psa, je to problém. Strážníci na místě zvíře odchytili. Nejednalo se o bobra, ale o nutrii. Ta byla převezena a vypuštěna do volné přírody.

Druhé oznámení se týkalo volně se pohybujícího psa v okolí provozovny rychlého občerstvení na ulici Olomoucká. Psa se strážníkům podařilo odchytit.

Do třetice byli strážníci přivoláni k opuštěnému mláděti sovy v Kolářových sadech. Po odchytu byla hlídka zkontaktována další osobou, která požádala o odchyt mláděte straky. I v tomto případě strážníci opeřence odchytli a oba ptáky převezli a předali ochráncům přírody na Husově náměstí. Poslední zvíře, ke kterému byli strážníci přivoláni, bylo opět ptáče. Mladý drozd uvízl v kanále. I on po vysvobození putoval do rukou ochránců přírody. (red)

 

Poslat nový komentář