Dopravní předpisy je třeba dodržovat!, vzkazují strážníci

Dopravní předpisy je třeba dodržovat!, vzkazují strážníci
Foto MP PV

Prostějovská městská policie upozorňuje řidiče motorových vozidel a další účastníky silničního provozu, že i v době nouzového stavu a vyhlášení krizových opatření platí pravidla silničního provozu. Stále se najdou nezodpovědní jedinci, kteří nedodržují i ty základní dopravní předpisy.

V současném období městská policie nevyužívá tzv. parkovačky – upozornění pro nepřítomného řidiče z podezření ze spáchání dopravního přestupku, které bylo vždy umístěno za stěračem vozidla. Pokud se řidič motorového vozidla dopustí dopravního přestupku, je celá událost řádně zadokumentována a oznámena příslušnému správnímu orgánu k projednání. Ten má možnost rozhodnout o vině i bez předvolání řidiče. Dotyčný se tedy v daný moment nedozví, že bylo jeho protiprávní jednání zadokumentováno a nějakým způsobem řešeno. Následně mu přijde vyrozumění od správního orgánu, který je oprávněn rozhodnout i příkazem bez předvolání přestupce.

„Apelujeme na řidiče, aby dodržovali zákon o provozu na pozemních komunikacích a svým chováním se zbytečně nevystavovali případnému postihu za přestupek,“ dodala strážník Tereza Greplová. (red)

Komentáře

Dobrý den, nenechalo mě to klidnou, poněvadž bych chtěla vědět, zda opravdu řidič, který nalezne za stěračem svého auta výzvu od městské policie je za přestupek opravdu potrestán. Na sídlišti Jana Zrzavého má řidič za stěračem upozornění již minimálně dva měsíce, že stále parkuje v obytné zóně ( auto se z místa nehne). Tak se ptám, proč již dávno není odtažen? Nebo řidiči co již, jak říkáte jsou za přestupky potrestáni, stále jedni a ti samí parkují večer co večer v obytné zóně!!! Nebo si mám myslet, že městská policie neměří stejným metrem nebo se nedělají večerní kontroly?

Poslat nový komentář