Náměstí T. G. Masaryka se obléklo do velikonočního

Náměstí T. G. Masaryka se obléklo do velikonočního
foto Magistrát města Prostějova
Další fotky: 
Náměstí T. G. Masaryka se obléklo do velikonočního
Náměstí T. G. Masaryka se obléklo do velikonočního

Milá tradice pokračuje. Mini stromečky s velikonoční tematikou opět krášlí centrum Prostějova. Děti ze škol, školek, center a skupin opět připravily pestrobarevné ozdoby pro 74 stromků.

„Kolemjdoucí teď mohou posoudit, jak jsou děti šikovné a co vše umí. Do Prostějova tento „zvyk“ přivedl Okrašlovací spolek a já jsem moc ráda, že se ujal a líbí se,“ uvedla náměstkyně primátora a v tomto případě hlavně předsedkyně Okrašlovacího spolku Milada Sokolová.

Podle náměstkyně primátora a političky Zdravého města Aleny Raškové je hodna obdivu kreativita autorů ozdob: „Je úžasné, jakou zásobu nápadů děti ze škol, školek, center a skupin mají. Ta tvořivost je obdivuhodná, ani jeden stromeček není stejný."

O výrobu velikonočních ozdob se postaralo 18 mateřských škol – MŠ Moravská, Raisova, Smetanova, Květná, Partyzánská, A. Krále, Hanačka, Šárka, Dvořákova, Libušinka, Žešov, Rumunská, Mozartova, Fanderlíkova, sídliště Svobody, Husovo nám, Mánesova a Čechovice a také 8 základních škol - ZŠ Palackého, Kollárova, Jana Železného, Melantrichova, Majakovského, RZ a ZŠ Otty Wichterleho, Horáka, Valenty. Navíc se zapojila také Mateřská škola při Cyrilometodějském gymnáziu a ZŠ v Prostějově, SŠ, ZŠ a MŠ Komenského 10, SŠ, ZŠ a MŠ JISTOTA, Rodinné centrum Lodička, Dětská skupiny Hradčany a Dětské skupiny Andílci a Štístko.  

Stromečky jsou od firmy Lesy města Prostějova. (red)

Poslat nový komentář