Pozor na podvodníky, kteří měří průtok vody, varuje Moravská vodárenská

Pozor na podvodníky, kteří měří průtok vody, varuje Moravská vodárenská
ilustrační foto archiv PvNovinky

Společnost MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ, a.s. varuje odběratele pitné vody před pohybem podvodníků, kteří se v těchto dnech objevili v Konici. Mohou se také pohybovat po celém okrese.

Vydávali se za pracovníky vodáren a snažili se oslovené občany přesvědčit, že podle nového zákona jsou povinni si nechat provést změření velikost průtoku vody z vodovodní přípojky.
„V takovém případě by lidé měli být nanejvýš opatrní a měli by si dávat dobrý pozor na to, koho si do svého bytu pustí. Naši zaměstnanci žádná podobná měření neprovádějí, navíc jsou všichni schopni prokázat se v případě návštěvy domácností nebo dalších odběratelů průkazy naší společnosti, kde je uvedeno jejich jméno, funkce a název společnosti,“ uvedla mluvčí společnosti Markéta Bártová.
Pokud má zákazník z jakéhokoli důvodu pochybnosti, může si na telefonním čísle 840 668 668 ověřit, zda zaměstnanec skutečně pracuje u společnosti MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ, a.s. a zda se nejedná o podvodníka nebo se může obrátit na příslušný obecní úřad či rovnou přivolat policii. (Zdroj MOVO)

Komentáře

Včera 27.1.2016 byli měřiči průtoku vody zaznamenáni v Brně. Napřed volali několika lidem v domě na pevnou telefonní linku (číslo asi zjistili v telefonním seznamu), že za 10 minut přijdou měřit průtok vody v jejich bytě. Tady se jim nezadařilo, ale u některých méně ostražitých lidí by se tímto způsobem do bytu mohli dostat.
Předpokládám, že "měřiči" chodí dva. Jeden je s majitelem bytu v koupelně a za jeho asistence "měří průtok vody" z kohoutku. A druhý "měřič" zatím prohledává byt....

aha, tak takhle se dělá zpravodajství

Poslat nový komentář