Dobrman napadl křížence uvázaného u kočárku

Dobrman napadl křížence uvázaného u kočárku
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

 

Nepříjemný zážitek si z procházky odnesla mladá maminka. Jejího psa, uvázaného u kočárku s dítětem, napadl mladý dobrman. Jeho majitel bude potrestán za porušení vyhlášky o volném pohybu psů na území Prostějova a také za porušení zákona na ochranu zvířat.

Štěně dobrmana svému majiteli uteklo ve Slavíčkově ulici. Nabytou svobodu se rozhodlo řádně využít a tak se pustilo do křížence jezevčíka. Psík neměl možnost spasit se útěkem, byl totiž přivázán ke kočárku. „Dobrman začal psa napadat i přes křik majitelky. Ta posléze zavolala manžela, kterému se oba psy podařilo rozdělit. Až poté se na místo dostavil majitel dobrmana, který se ale vzápětí i se psem dal na ústup. S manžely se nehodlal bavit, protože podle něj jde o hravé štěně,“ popsala incident strážník Jana Adámková. Jak přivolaná hlídka zjistila, kříženec sice neměl žádná viditelná zranění, byl ale v šoku a vystrašený. Strážníci vyslechli oba manžele, i svědka události a vydali se za útočníkem. Majitel dobrmana ale hlídce neotevřel.

 

„Událost bude projednána u správního orgánu, neboť dotyčný je podezřelý z přestupku dle §27/1j, Zákona na ochranu zvířat proti týrání a porušení Obecně závazné vyhlášky č.9/2004. Podle ní musí být pes na katastru města Prostějova na  vodítku. Výjimky tvoří pouze vymezené plochy označené cedulkou,“ dodala Adámková. (red)

Poslat nový komentář