U Protivanova zemřel devatenáctiletý řidič. Po střetu s náklaďákem

U Protivanova zemřel devatenáctiletý řidič. Po střetu s náklaďákem
ilustrační foto ZZS OLK

Bohužel tragický konec měla v pátek dopravní nehoda, ke které došlo před šestnáctou hodinou za obcí Protivanov směrem na obec Blansko. 

"Ve vozidle Škoda Octavia tudy projížděl devatenáctiletý mladík s o dva roky starším spolujezdcem. Na rovném úseku silnice s nejvyšší povolenou rychlostí 50 kilometrů za hodinu začal předjíždět kolonu vozidel. Poté, co se zařadil zpět do svého jízdního pruhu, vyjel z důvodu nepřiměřené rychlosti a nezvládnutí pravotočivé zatáčky do protisměru. Zde čelně narazil do boční strany protijedoucího nákladního vozidla. Jeho řidič na vzniklou situaci reagoval tím, že strhl řízení vpravo, sjel do příkopu, kde po nárazu do dopravní značky pokračoval do lesního porostu, kde narazil do stromů. Při střetu s nákladním vozidlem byl osobní automobil odhozen a převrátil se na střechu. Řidič osobního vozu utrpěl v důsledku dopravní nehody zranění, kterému na místě podlehl. Jeho spolujezdec byl s lehkým zraněním letecky transportován do Fakultní nemocnice Olomouc. Lehké zranění, které mu bylo ošetřeno na místě, utrpěl i řidič náklaďáku," popsala nehodu policejní mluvčí Lenka Vanková s tím, že řidič nákladního vozu se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu i orientačnímu testu na přítomnost jiných návykových látek, které nepotvrdily jeho předchozí ovlivnění těmito látkami. Celková vzniklá škoda na vozidlech, byla předběžně vyčíslena na částku přes 850 000 Kč. (red)

Komentáře

Tak je to tragédie, která se nemusela stát. To, že řidič nákladního vozidla byl podroben dechové zkoušce je v pořádku, dle popisu nehody reagoval více než přiměřeně, aby nehodě zabránil, riskoval i svůj život. Mne by zajímalo, kdyby náhodou nebyl bez přítomnosti alkoholu a měl třeba nějaký zbytkový : bylo by mu vytýkáno, že v případě , že by alkohol v krvi neměl, mohl této nehodě nějak zabránit ?

Poslat nový komentář