Počet nemocných na Prostějovsku stoupl

Počet nemocných na Prostějovsku stoupl
ilustrační foto pixabay.com

Výskyt respiračních onemocnění v Olomouckém kraji se v porovnání s předchozím týdnem zvýšil z 1356 na 1480 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Souvislost to podle hygieniků může mít s ukončením jarních prázdnin v regionu, ale i s domácími karanténami kvůli obavě z nákazy novým typem koronaviru.

„V Olomouckém kraji nyní evidujeme třiadvacet případů chřipkového onemocnění s klinicky závažným průběhem, z toho sedm případů úmrtí," uvedla ředitelka protiepidemického odboru olomoucké krajské hygienické stanice Růžena Haliřová. Oproti minulému týdnu podle ní počet závažných onemocnění stoupl o tři, počet obětí zůstává stejný.

Počet nemocných stoupl na Prostějovsku, kde je 1647 případů na 100 tisíc obyvatel, což je zhruba o stovku více než minulý týden.

V souvislosti s koronavirem je v kraji v preventivní domácí izolaci několik desítek lidí. V kraji zatím nebyl zaznamenám žádný případ nákazy. Hygienici v pondělí uvedli, že karanténa byla nařízena čtyřem lidem a odběry na test COVID-19 byly provedeny u devíti lidí. Všechny testy byly dosud negativní. O víkendu do nedělního odpoledne odbavili hygienici na speciální lince zřízené kvůli tomuto onemocnění 132 hovorů. (ber)

 

Poslat nový komentář