Nemocnice zahájí oslavy 125. výročí založení vernisáží

Nemocnice zahájí oslavy 125. výročí  založení vernisáží
ilustrační foto

Nemocnice Prostějov zahájí ve čtvrtek 7. listopadu oslavy 125. výročí svého založení. V 17 hodin se v prostorách vestibulu u hlavního vchodu uskuteční slavnostní vernisáž. Kromě vlastního založení nemocnice bude v rámci vernisáže připomenuto i 60. výročí úmrtí prvního ředitele nemocnice, chirurga MUDr. Jaroslava Mathona a také desetileté výročí přestěhování nemocnice do nového areálu.

V letošním roce je tomu 125 let, kdy prostějovská nemocnice začala léčit první pacienty. Zaměstnanci jednotlivých oddělení nemocnice proto shromáždili řadu historických dokumentů a fotografií, zobrazujících nejen vznik původní nemocnice a její tehdejší provoz, ale také snímky ze stavby nového areálu v Mathonově ulici. Součástí vernisáže budou mimo jiné i kroniky některých oddělení plné zajímavých historických vzpomínek a momentek.

„Zahajujeme oslavy vernisáží, která připomene původní reálie nemocnice i její významné osobnosti. Vyvrcholením oslav potom bude slavnostní setkání bývalých a současných zaměstnanců s oficiálními hosty i návštěvníky nemocnice, které připravujeme na 21. listopadu,“ řekl ředitel nemocnice Tomáš Uvízl. Výstava bude k vidění až do konce listopadu. (red)

 

Poslat nový komentář