Rozsviťme Vánoce nevidomým. Sbírka v Kauflandu opět podpoří Světlušku

Rozsviťme Vánoce nevidomým. Sbírka v Kauflandu opět podpoří Světlušku
ilustrační foto palakát

Tradiční vánoční sbírka v prodejnách Kaufland odstartovala v pondělí 23. listopadu a bude se konat do 6. prosince. I v letošním roce výtěžek podpoří Světlušku, veřejnou sbírku Nadačního fondu Českého rozhlasu, která pomáhá zrakově postiženým po celé České republice. Zákazníci se mohou zapojit nákupem vánočních jmenovek, jež budou k dispozici na pokladnách a informacích všech 134 prodejen po celé ČR za cenu 30 Kč. Kaufland navíc přidá další 10 Kč za každý prodaný arch.

V loňském roce vybrali zákazníci rekordních 9 070 500 korun, které pak Kaufland dorovnal na rovných 10 miliónů. „Věříme, že i v této nelehké době bude vlna solidarity stejně velká jako v loňském roce a společně tak s našimi zákazníky rozsvítíme Vánoce nevidomým. Celý výtěžek bude prostřednictvím Fondu Kaufland rozdělen do poslední koruny lidem se zrakovým postižením ve všech krajích,“ dodává Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

S loňskou vánoční sbírkou vznikl pod Světluškou speciální Fond Kaufland, který tyto finanční prostředky rozděluje v rámci otevřených grantových řízení. O podporu mohou žádat jednotlivci s těžkým zrakovým postižením a organizace pomáhající lidem se zrakovým nebo kombinovaným zrakovým postižením z celého Česka. O udělení grantu pak rozhodují odborné komise složené z odborníků na oblast sociálních a vzdělávacích služeb pro zrakově postižené, volnočasové aktivity, asistivní technologie a ze zástupců nadačního fondu i společnosti Kaufland.

Z výtěžku loňské vánoční sbírky už bylo uděleno 73 nadačních příspěvků jednotlivcům a 50 organizacím v celkové hodnotě více než 5 milionů korun.  Z Fondu Kaufland tak byly pořízeny kompenzační pomůcky pro nevidomé a slabozraké, hrazeny asistenční, odlehčovací a průvodcovské služby či výcvik vodicích psů atp. (red) 

Poslat nový komentář