Prostějovské náměstí je připraveno na první adventní víkend

Prostějovské náměstí je připraveno na první adventní víkend
ilustrační foto

Ozdobený vánoční strom, betlém, krámky pro prodejce - před prostějovskou radnicí finišují práce na vánoční výzdobě a předvánočním jarmarku. Už v pátek v 16 hodin ohlásí trubači z radniční věže začátek adventního období a o hodinu později tuto zprávu ztvrdí zpěvák Bohuš Matuš rozsvícením vánočního stromu. Předvánoční čas je tady.

Současně s vánočním stromem se rozsvítí vánoční výzdoba v centru města a na hlavních tepnách města. Už dopoledne se poprvé otevřou krámky prodejců vánočního zboží s výrobky lidových tvůrců, vánočními ozdobami a dekoracemi, dárky, s pravým vánočním punčem a medovinou, jmelím, svíčkami a dalším tradičním zbožím. Město Prostějov prostřednictvím kulturního klubu Duha připravil pestrý program pro děti i dospělé.

„V rámci programu Prostějovská zima bude na náměstí připraven každý pátek kulturní program pod vánočním stromem. Nebude chybět čertovské rejdění v pekle s ohnivou show, podvečer s Romanem Vojtkem, s vánočními písničkami. Každou sobotu se budou v kinosále DUHY  a v neděli v kině Metro 70 promítat pohádky, je připravena řada zábavných programů pro děti s Míšou, čarodějnicí Saxanou alias zpěvačkou Petrou Černockou. Každou středu bude na ochozu muzea koncertovat Prostějovský žesťový kvintet a také dechová kapela Vřesovanka,“ vyjmenovala některé atraktivní programy místostarostka Ivana Hemerková. 

V pátek 25. listopadu zahajuje program Prostějovské zimy vystoupení zpěváka Bohuše Matuše, který letos rozsvítí prostějovský vánoční strom. Ale ještě předtím je pro děti přichystáno malé svítící překvapení. Hned v sobotu dopoledne čeká na děti v DUZE první pásmo pohádek, odpoledne pak vánoční minidílničky a po nich bude čarovat Saxana v pásmu soutěží a písniček.     (jap) 

Poslat nový komentář