Aktualizujeme: Olomoucký kraj se pohybuje na hraně zákona, tvrdí Česká asociace odpadového hospodářství

Aktualizujeme: Olomoucký kraj se pohybuje na hraně zákona, tvrdí Česká asociace odpadového hospodářství
ilustrační foto kr-olomoucky.cz

PvNovinky dne 24. dubna informovaly o zprávě České asociace odpadového hospodářství, která zpochybnila projekt odpadového hospodářství Olomouckého kraje. I přes opětovné urgence se redakce nedočkala reakce prostějovského magistrátu, který je do systému aktivně zapojen. Stanovisko kraje bylo zveřejněno na středeční tiskové konferenci. 

Vyjádření Olomouckého kraje

Olomoucký kraj se ohrazuje proti nepravdivému a zavádějícímu vyjádření České asociace odpadového hospodářství, ve kterém její ředitel Petr Havelka napadá mimo jiné nedávno schválený Plán odpadového hospodářství Olomouckého kraje (POH).

„Olomoucký kraj dlouhodobě prosazuje ekologicky, ekonomicky a sociálně udržitelné řešení v souladu s hierarchií nakládání s odpady a hájí zájmy všech obcí v kraji a jejich občanů. Česká asociace odpadového hospodářství nenese žádnou politickou odpovědnost a prosazuje pouze komerční zájmy svých členů, mezi něž patří nadnárodní svozové firmy,“ sdělil náměstek olomouckého hejtmana Michal Symerský, který má problematiku životního prostředí ve své kompetenci.

Aktuální POH byl projednán plně v souladu s platnou legislativou v prosinci schválen krajskými zastupiteli. V uplynulých dnech navíc Ministerstvo životního prostředí poskytlo Olomouckému kraji dotaci na pořízení POH ve výši 400 tisíc korun. „Lze si jen stěží představit, že by nám státní orgán částku proplatil, kdyby měl sebemenší důvod k pochybnostem,“ dodal náměstek.

 

Původní článek naleznete zde  http://pvnovinky.cz/odpadove-hospodarstvi/32059-olomoucky-kraj-se-pohybuje-na-hrane-zakona-tvrdi-ceska-asociace-odpadove. (red)

Poslat nový komentář