Kdo platí poplatky za odpad za lidi bez domova, ptá se na webu města jeden z Prostějovanů

Kdo platí poplatky za odpad za lidi bez domova, ptá se na webu města jeden z Prostějovanů
ilustrační foto

 

Kdo platí poplatky za odpad za lidi bez domova, ptá se na webu města jeden z Prostějovanů. Pokud mají trvalý pobyt na území města, musí je hradit sami, odpovídá město. Pokud ne, riskují exekuci.

Místní poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů platí osoby, které mají ve městě Prostějově trvalý pobyt, i když mají trvalý pobyt na ohlašovně, tj. na adrese Magistrátu města Prostějova, nám. T. G. Masaryka 130/14. „Vymáhání nedoplatku se řídí zákonem č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů. Pokud poplatník neuhradí místní poplatek za odpady do splatnosti poplatku, vyměříme poplatek „platebním výměrem“, který zasíláme poplatníkovi na adresu trvalého pobytu a ve kterém stanovujeme lhůtu na úhradu poplatku. Pokud poplatník neuhradí poplatek na základě platebního výměru, zasíláme ještě „vyrozumění o výši nedoplatku před exekucí“ a poté je místní poplatek za odpady vymáhán exekučně,“ odpovídá finanční odbor Magistrátu města Prostějova. (ber)

Komentáře

Dobry den,

chtel jsem se zeptat. Co je pravdy na tom. Ze osoby mladsi 18 let, neplati poplatky za odpad?

Dekuji za odpoved, s pozdravem. M. Langer.

Odpoved prosim zasilejte na mail: M.Langis@seznam.cz.

Doufám, že jsou ty dopisy s výzvami a upozorněními jsou zasílány Českou poštou s.p. a to na adresu TP, tedy z budovy radnice do budovy radnice doporučené dopisy s doručenkou. Psát bezdomovci na adresu " pelech v křoví u Hloučele" by asi bylo i na naše úředníky "silné kafe", ačkoliv z obřích úřadů odcházejí i větší ptakoviny, viz případ odpovědi studentovi se srdcem kovboye!! 

Poslat nový komentář