Odpadní solární panely můžete odevzdat na sběrných dvorech

Odpadní solární panely můžete odevzdat na sběrných dvorech
Foto Magistrát města Prostějova

Pokud jste vlastníky či držiteli odpadních solárních panelů a máte v plánu je odevzdat na jednom ze sběrných dvorů v Prostějově nebo okolí, je nutné postupovat dle Metodického pokynu společnosti ASEKOL Solar.

„Odpadní solární panely bude možné odevzdat na sběrném dvoře pouze na základě platného předávacího protokolu vystaveného kolektivním systémem ASEKOL Solar (vzor protokolu v příloze), a to v maximálním počtu 19 ks. Na níže uvedených telefonních číslech bude držiteli odpadních panelů určeno, které nejbližší sběrné místo je přijme. Pokud má vlastník nebo držitel více jak 19 ks panelů, bude zajištěn kolektivním systémem jejich samostatný svoz,“ vysvětluje náměstek primátora pro komunální oblast Jiří Pospíšil a dodává:

„Obsluha sběrného místa předávací protokol držiteli solárních panelů potvrdí podpisem, případně razítkem sběrného místa. Odvoz odpadních solárních panelů k likvidaci zajistí smluvní dopravce kolektivního systému ASEKOL, a.s., na základě objednávky od správce sběrného dvora.“

Pokud držitel odpadních solárních panelů přijede na sběrný dvůr bez platného protokolu, není možné jeho panely přijmout.

Je nutné, aby si protokol držitel solárních panelů zajistil od kolektivního systému ASEKOL Solar: tel.: +420 234 235 259, +420 720 586 233 (po-pá: 9:00 – 17:00), e-mail: info@asekolsolar.cz. (red)

Poslat nový komentář