Třešně nahradí na Ohrozimské 105 stromů

Třešně nahradí na Ohrozimské 105 stromů
ilustrační foto

Před časem se PvNovinky zajímaly o výsadbu, které nahradí vykácenou třešňovou alej u silnice II/150, tzv. Ohrozimské, vedoucí od Mostkovic do Ohrozimi. S otázkami, kdy, v jakém počtu a jaké stromy budou vysazeny, se redakce obrátila na Správu silnic Olomouckého kraje.

„Náhradní výsadba bude realizována v rámci plánované celkové rekonstrukce silnice II/150 – hr. kraje –Prostějov (I. etapa - Prostějov-Vícov). Rozsah a druh stromů bude stanoven projektem,“ odpověděl provozní náměstek SS Tomáš Vaida. Jak vzápětí dodal, je nařízena náhradní výsadba v počtu jedno sto pěti kusů listnatých stromů. Jaké to budou, ale neuvedl.

Podle náměstka hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy Michala Záchy se hejtmanství bude snažit na opravy získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. "Budu usilovat o to, abychom peníze z tohoto evropského zdroje směřovali právě sem, protože současný stav komunikace to vyžaduje. Kdyby se to nepodařilo, mohlo by na rekonstrukci dojít v příštím roce," přislíbil Zácha na sociálních sítích.

Doufejme, že se Ohrozimská nejen zeleně, ale i víc než nutné opravy, dočká co nejdříve. (ber)

Komentáře

Tak to mne fakt potěšilo. Děkuji. HN

Poslat nový komentář