Michelinský kuchař Roman Paulus zve do kantýny. Do Olomouce

Michelinský kuchař Roman Paulus zve do kantýny. Do Olomouce
Foto archiv Romana Pauluse

Bistro Paulus je čerstvý projekt michelinského šéfkuchaře Romana Pauluse, který v nové budově Envelopa Office Center v Olomouci otvírá neotřelý koncept novodobé kantýny. Paulus kombinuje kvalitní klasickou českou kuchyni s nápady, které načerpal za svůj profesní život po celém světě – od Rakouska, Itálie, Francie, zkušeností na zaoceánských lodích až po jižní a východní Asii. Vše maximálně jednoduše, ale dokonale.

Na jedné straně tác a jídla na tabuli, na druhé straně prvotřídní kvalita, nápad a zážitek v nevšedním a pohodovém prostoru. Po boku slavného majitele stojí jeho dlouholetý spolupracovník z pražského hotelu Alcron a nynější šéfkuchař podniku – Petr Stoklásek. „Koncept jsme chystali déle než rok, abychom mohli Olomoučanům nabídnout zajímavý podnik nedaleko centra města s jednoduchým, ale barevným menu. Srdcem moderní kuchyně a výdejního prostoru bude velký grill, kde budeme pro zákazníky připravovat například kuřata, ryby nebo masa vcelku a ukrojíme jim porci přímo na talíř,“ zve k návštěvě Paulus. Denní servis začíná sladkými i slanými snídaněmi již od 7.30 hodin ráno, oběd s výběrem dvou polévek, několika jídel a nabídkou salátů a dezertů od 11.00 do 14.30 hodin. Celý den až do 16.30 hodin zákazníci ocení snacky, sendviče, dezerty, zákusky, kvalitní kávu, výběr čajů a domácích limonád a další nealko i alko sortiment. Sebou bistro nabízí domácí speciality v podobě zavařených skleniček s trhanými masy, paštikami nebo škvarky. Nabídce na pultech a ve vitrínách předchází pečlivý výběr surovin od místních dodavatelů – masa, zvěřiny, kuřat, vajec, mléčných výrobků, sýrů, bylinek, medů aj.

Zkušený tým využívá řadu moderních způsobů přípravy a zpracování produktů – fermentování, zavařování, nakládání, metody sous-vide apod. Večery a víkendy patří zážitkovým kurzům vaření, degustačním večeřím nebo soukromým akcím. Kuchyně i personál tvoří jádro nové cateringové společnosti – Lobster Catering by Roman Paulus.

Poslat nový komentář