Michelinský kuchař Roman Paulus zve do kantýny. Do Olomouce
Bistro Paulus je čerstvý projekt michelinského šéfkuchaře Romana Pauluse, který v nové budově Envelopa Office Center v Olomouci otvírá neotřelý koncept novodobé kantýny. Paulus kombinuje kvalitní klasickou českou kuchyni s nápady, které načerpal za svůj profesní život po celém světě – od Rakouska, Itálie, Francie, zkušeností na zaoceánských lodích až po jižní a východní Asii. Vše maximálně jednoduše, ale dokonale.
Na jedné straně tác a jídla na tabuli, na druhé straně prvotřídní kvalita, nápad a zážitek v nevšedním a pohodovém prostoru. Po boku slavného majitele stojí jeho dlouholetý spolupracovník z pražského hotelu Alcron a nynější šéfkuchař podniku – Petr Stoklásek. „Koncept jsme chystali déle než rok, abychom mohli Olomoučanům nabídnout zajímavý podnik nedaleko centra města s jednoduchým, ale barevným menu. Srdcem moderní kuchyně a výdejního prostoru bude velký grill, kde budeme pro zákazníky připravovat například kuřata, ryby nebo masa vcelku a ukrojíme jim porci přímo na talíř,“ zve k návštěvě Paulus. Denní servis začíná sladkými i slanými snídaněmi již od 7.30 hodin ráno, oběd s výběrem dvou polévek, několika jídel a nabídkou salátů a dezertů od 11.00 do 14.30 hodin. Celý den až do 16.30 hodin zákazníci ocení snacky, sendviče, dezerty, zákusky, kvalitní kávu, výběr čajů a domácích limonád a další nealko i alko sortiment. Sebou bistro nabízí domácí speciality v podobě zavařených skleniček s trhanými masy, paštikami nebo škvarky. Nabídce na pultech a ve vitrínách předchází pečlivý výběr surovin od místních dodavatelů – masa, zvěřiny, kuřat, vajec, mléčných výrobků, sýrů, bylinek, medů aj.
Zkušený tým využívá řadu moderních způsobů přípravy a zpracování produktů – fermentování, zavařování, nakládání, metody sous-vide apod. Večery a víkendy patří zážitkovým kurzům vaření, degustačním večeřím nebo soukromým akcím. Kuchyně i personál tvoří jádro nové cateringové společnosti – Lobster Catering by Roman Paulus.
Poslat nový komentář