Kraj představuje regionální výrobce v nové publikaci

Kraj představuje regionální výrobce v nové publikaci
ilustrační foto kr-olomoucky.cz
Další fotky: 
Kraj představuje regionální výrobce v nové publikaci

Ve spolupráci se zástupci regionálních značek, které působí v Olomouckém kraji, vydalo hejtmanství novou publikaci zaměřenou na regionální výrobce.

„Snažíme se v co největší míře propagovat místní produkci a regionální výrobky vysoké kvality. Proto jsme se rozhodli vydat katalog, který přiblíží, co malé firmy a živnostníci v regionu vyrábí a kde si výsledné produkty mohou občané koupit,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil. „Nový katalog navíc pomáhá malým a středním firmám v našem regionu s propagací regionálních výrobků, a tím jim otvírá nové příležitosti,“ dodal Rozbořil.

Nákupem certifikovaných regionálních produktů Haná regionální produkt, Moravská brána regionální produkt, Jeseníky originální produkt, popřípadě výrobků oceněných v soutěži „Regionální potravina Olomouckého kraje“ a „Výrobek Olomouckého kraje“, zákazník získává záruku kvality výrobku. Zároveň má možnost podpořit zaměstnavatele ze svého nejbližšího okolí.

V katalogu regionální produkce v Olomouckém kraji je prezentováno více než 300 regionálních výrobců oceněných nebo certifikovaných v uvedených systémech značení. Výrobci a poskytovatelé služeb jsou v publikaci seřazeni přehledně podle oborů podnikání (potraviny, zemědělské a přírodní produkty, řemeslné výrobky, služby, zážitky). V úvodní části materiálu se čtenáři seznámí s aktivitami Olomouckého kraje v oblasti rozvoje venkova, systémem regionálního značení v České republice, značkami působícími na území kraje či soutěžemi Regionální potravina a Výrobek Olomouckého kraje.

Zájemci o tištěnou publikaci se mohou obracet na Odbor strategického rozvoje Krajského úřadu Olomouckého kraje, oddělení regionálního rozvoje, Ing. Adéla Klásová: a.klasova@kr-olomoucky.cz. (red)

Poslat nový komentář