Na olympiádu do Pekingu zamířili i sportovci z Olomouckého kraje

Na olympiádu do Pekingu zamířili i sportovci z Olomouckého kraje
ilustrační foto Olomoucký kraj

Hned několika talentovaným sportovcům bude Olomoucký kraj držet palce během letošních zimních olympijských her. Za lyžařské disciplíny nás do čínského Pekingu odletěli reprezentovat dva jeseničtí běžci na lyžích Adam Fellner a Jan Pechoušek.

„To, že máme dva zástupce z jednoho klubu na zimních olympijských hrách, je pro nás historický úspěch. Oba dva kluci jsou ve skvělé formě a oproti kolegům svoji výkonnost teprve začínají zvyšovat, ještě se mají kam posouvat,“ reagoval Petr Kubíček, předseda klubu FENIX SKI TEAM Jeseník.

Borce ze severu kraje doplňuje snowboardistka z Loštic Vendula Hopjáková a zastoupení máme i v ledním hokeji. České národní barvy hájí hráč HC Olomouc David Krejčí a hokejová útočnice, olomoucká rodačka a hráčka AIK Stockholm Vendula Přibylová. Součástí české olympijské výpravy je také hokejová brankářka Blanka Škodová, rodačka ze Šternberka, která byla nominovaná jako náhradnice.

„Olympijské hry jsou pro diváky, ale především pro samotné aktéry velkým sportovním svátkem. V týmu nebo každý sám za sebe bojují o cenné kovy. Pro sebe, pro své oddíly a také pro naši zemi. I proto jsou olympijské hry pro sportovce vrcholem jejich kariéry. Protože velmi rád lyžuji, osobně se těším na výkon našich lyžařů z Jeseníku. Palce ale budu samozřejmě držet celé výpravě,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Oproti předchozím zimním olympijským hrám se seznam účastníků pocházejících z našeho regionu značně rozrostl. Vůbec poprvé budeme mít zastoupení na ledové ploše v ženské i mužské soutěži. „Těší mě, že z našeho regionu do Pekingu putuje hned pět šikovných sportovců, určitě budu jejich olympijskou cestu sledovat, ale nejen jejich. Spolu se syny budu fandit všem českým sportovcům. Mým tajným přáním je, aby alespoň jedna medaile směřovala do našeho kraje,“ doplnil Michal Zácha, náměstek hejtmana pro oblast sportu.

Olomoucké hejtmanství sport dlouhodobě podporuje. Také letos zamíří na pomoc amatérským sportovcům, profesionálům i do rekonstrukcí sportovního zázemí desítky miliónů korun. (Zdroj olkraj.cz)

Poslat nový komentář