Do sportu půjdou další peníze. Kraj podpoří volnočasové aktivity

Do sportu půjdou další peníze. Kraj podpoří volnočasové aktivity
Foto Olomoucký kraj

Olomoucký kraj rozdělí další peníze na podporu sportu. Konkrétně jde o dotační program zaměřený na podporu sportovních volnočasových aktivit. Pro žadatele má hejtmanství připraveno jeden a čtvrt miliónu korun.

„Jedná se o podporu těch akcí a činností, které jsou nekomerčního charakteru a mají obecně prospěšné zaměření,“ uvedl Michal Zácha, náměstek Olomouckého kraje pro oblast sportu a dopravy.

Maximální výše dotace na každý podpořený projekt je 35 tisíc korun. O rozdělení peněz mezi žadatele bude rozhodovat krajská rada. Příjem žádostí začne 11. dubna, už 28. března proběhne pro zájemce informační seminář. Konat se bude v budově sídla kraje v Kongresovém sále, a to od 13 hodin. Potvrzení účastí přijímá už nyní na své e-mailové adrese k.armsteinova@olkraj.cz referentka dotací z oddělení sportu a volného času Kateřina Armsteinová.

„Uvedený dotační program patří mezi celou řadu dalších krajských aktivit, kterými se snažíme podporovat sport. Hejtmanství takto přispívá na činnost sportovních klubů, podporuje výchovu trenérů i sportovce profesionální, amatérské a ty, kteří soutěží se zdravotním hendikepem,“ zdůraznil Zácha.

Další informace najdou zájemci na krajském webu OLKRAJ v sekci Krajské dotační programy 2023. (Zdroj olkraj.cz)

Poslat nový komentář