Kraj ocení nejlepší sportovce

Kraj ocení nejlepší sportovce
Mezi nominovanými je i úspěšná bikrosařka Jana Horáková.

Olomoucký kraj spolu s agenturou TK Plus Prostějov pořádá již 11. ročník ankety o nejlepšího sportovce v kraji za rok 2011. Ve čtvrtek se k tomuto tématu konala tisková konference, na níž byly oznámeny nominace a termín – slavnostní galavečer s vyhlášením nejlepších sportovců proběhne ve středu 29. února v hotelu Jana v Přerově.

Z prostějovského regionu se do nominace dostali pětinásobný vítěz ankety tenista Tomáš Berdych, s ním i letošní nejlepší sportovkyně Petra Kvitová. Nemalé šance mají ale i cyklistka Jana Horáková, jachtař Marek Směšný nebo loňský přemožitel kanálu La Manche dálkový plavec TJ Haná Prostějov Luděk Coufal. 

Anketa zahrnuje šest kategorií – nejlepší sportovec senior, nejlepší seniorské družstvo, nejlepší junior, juniorské družstvo, nejlepší trenér a handicapovaný sportovec a sportovkyně.  

Moderování galavečera svěřili pořadatelé opět Petru Salavovi, v kulturním programu vystoupí zpěváci Tomáš Klus a Jitka Zelenková. „Pokud se nestane něco nepředvídatelného, z nominovaných sportovců by se většina měla osobně zúčastnit, což dodá večeru na lesku,“ ujistil manažer spolupořádající agentury TK Plus David Lenz. 

„Náš hlavní cíl je připomenout si a znovu zvýraznit úspěchy sportovců našeho kraje na mezinárodních a světových soutěžích, poděkovat všem, kteří se na těchto úspěších podíleli, a prostřednictvím slavnostního večera umožnit neformální setkání sportovců z různých sportovních odvětví s představiteli krajské a obecní samosprávy,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Radovan Rašťák.      

(jap)

Poslat nový komentář