Olympijské centrum bude, hospodařit v něm bude TK Plus!

Olympijské centrum bude, hospodařit v něm bude TK Plus!
ilustrační foto logo TK Plus

 

Národní olympijské centrum v Prostějově bude. Město spolu se společností TK Plus a Olomouckým krajem sepsalo dohodu o podpoře stánku, který by do města měl přinést společenské a sportovní akce mezinárodního významu. Celý projekt, nazvaný Prostějov olympijský, musí ale projít zastupitelstvem.

Ministerstvo školství dotaci na výstavbu šesti center v rámci celé republiky odsouhlasilo. "Peníze tedy dodá stát, město Prostějov pak pozemky," uvedl na tiskové konferenci primátor města Miroslav Pišťák s tím, že jde o lokalitu v Kostelecké ulici. Na otázku, kdo bude centrum provozovat, byla odpověď jednoznačná. "Pravděpodobně TK Plus," dodal primátor.   "Podepsali jsme sice dohodu o spolupráci, zakladatelské právo ale musí schválit  zastupitelstvo. Do 15.1. bude projednáno připomínkování zastupitelů, do 31. 1. záměr projedná rada a do 28.2. zastupitelstvo," vysvětlil postup. Ministerstvo školství podle jeho slov projekt podporuje a Prostějov má možnost z něj profitovat. "Nepostaví-li se zde, postaví se jinde. U nás by centrum mimo jiné sloužilo i školským zařízením," konstatoval Pišťák. Podle radních by olympijské centrum mohlo do města přitáhnout podniky jako je například Davis Cup. Stejně důležité by mohlo být i z hlediska nových pracovních příležitostí. Výstavba by pak mohla začít již v příštím roce. (ber)

Komentáře

Jako by nebylo dost příkladů, nejdřív "profit" čili dotace, potom kašpariáda, jak se město postaralo a závěr patří jako vždy mistrům (šíbrům). Natáhnou smradlavé pracky a budou od města chtít zaplatit provozní náklady a podobně, protože to "neutáhnou". No a už to bude postavené, tak co s tím, město starej se!!, Chcete příklady : Aquapark Olomouc už stojí město asi 50 (mil.)ročně, zde stojí třeba klášter Bři.Milosrdných a Konvikt (ve shodě s KDU-ČSL) chce přehrát starosti na město Prostějov. Chcete další příklady? Jen vyslovený HLUPÁK staví OLYMPIJSKÉ CENTRUM v městě, kde ovzduší je jedno z nejhorších v republice. Změna, že by zde byl dýchatelnější vzduch je v nedohlednu. Má to ale logiku! Dle Darwinovy teorie výběru se dál dostanou jen nejzdatnější jedinci! 

DC na dědině ..... se poseru:)

Poslat nový komentář