O Velkém pátku ani Velikonočním pondělí v řetězcích nenakoupíte

O Velkém pátku ani Velikonočním pondělí v řetězcích nenakoupíte
Ilustrační foto pixabay.com

Nouzový stav umožňuje obchodním řetězcům mít otevřeno výjimečně i na státní svátek. Jenže na Velikonoce v nich nenakoupíte. Všechny obchody budou muset letos zavřít na Velký pátek i o Velikonočním pondělí. Fungovat mohou jen čerpací stanice, lékárny či prodejny na letištích nebo nádražích.

„Během velikonočních svátků budou naše prodejny o víkendu otevřené dle standardní provozní doby,“ uvedla za Kaufland Ivana Dvořáková.

Možnosti ponechat své pobočky otevřené nevyužije ani Penny Market. “Oba svátky zůstanou naše prodejny zavřené," sdělil Tomáš Kubík z Penny Marketu.

Stejně bude vypadat i otevírací doba Lidlu. „V současnosti počítáme s uzavřenými prodejnami v pátek i na Velikonoční pondělí. V ostatních dnech je plánovaná běžná otevírací doba," sdělil Tomáš Myler za Lidl.

Billa rovněž své obchody uzavře.  „Zaměstnanci našeho obchodního řetězce prožívají hektické období, které trvá už rok. Proto je naším primárním cílem ponechat jim možnost si vydechnout a načerpat síly do dalších dní,“ uvedla Dana Bratánková za Billu. Výjimku tvoří pouze čerpací stanice Shell s konceptem Billa stop & shop, které zůstanou otevřené.

Oba dny zůstanou zavřené i prodejny Albertu. „Velikonoce tak budou letos pro naše zaměstnance časem odpočinku. Nouzový stav nám umožňuje svobodnou volbu, které jsme využili tak, aby si naši kolegové na prodejnách i distribučních centrech mohli zaslouženě odpočinout se svými rodinami,“ sdělil za Albert Jiří Mareček.

I prodejny Tesca zůstanou po oba dny zavřené, jinak zůstává otevírací doba beze změny.

Podle standardní otevírací doby pojedou i některé online supermarkety. Například Košík.cz nebo Rohlík.cz budou tedy i na Velikonoční pondělí rozvážet objednané nákupy bez jakéhokoliv omezení. Pokud tudíž nestihnete nakoupit před svátky, jídlo si klidně můžete nechat přivézt i v pondělí. (red)

Poslat nový komentář