Prostějovská Palírna U Zeleného stromu má nový Tuzemák. Chutná jako kdysi

Prostějovská Palírna U Zeleného stromu má nový Tuzemák. Chutná jako kdysi
Foto PUZ

Palírna U Zeleného stromu, nejstarší palírna v Evropě, nyní přichází s novým Tuzemákem, který oslavuje českou schopnost si vždy poradit. Tuzemák Objevitel je připravován tak jako v dobách svého zrodu v 19. století.

Novinka je vydestilovaná z cukrové řepy a uzrálá v sudu s tóny karamelu a vanilky. „Novým Tuzemákem cílíme na ty, kteří rádi objevují produkty původní a nezaměnitelné chuti. Češi vždy hledají vlastní cestu, objevují nové postupy a netradiční řešení. A tak u nás vznikl i Tuzemák, vyráběný z místní řepné melasy a zrající v sudech. V minulých desetiletích si tuzemáky prošly velkou proměnou a původní receptuře se vzdálily. My se teď v Palírně navracíme k tomu, jak chutnaly kdysi, v dobách svého zrodu,“ říká Pavel Fousek, brand manažer Palírny U Zeleného stromu.

Největším rozdílem Objevitele, který je znatelný hned na první pohled, je tmavá jantarová barva, tu ostatní tuzemáky na trhu nemívají. Výrazné jsou také dřevité tóny a chuť po vanilce a karamelu. „Stejně jako u ostatních produktů si i u Objevitele zakládáme na individuálním přístupu ke každé kapce,“ dodává Pavel Fousek. (red)

Poslat nový komentář