Újezd a jeho nová podoba. Dopravní terminál a parkovací dům

Újezd a jeho nová podoba. Dopravní terminál a parkovací dům
Foto: ilustrativní architektonické řešení, které se bude v dalších stupních přípravy projektové dokumentace měnit

Odbor rozvoje a investic zajistil zpracování Studie dopravního terminálu Újezd. Zpracovatelem je RSE Project s.r.o.

„Předmětem studie je dopravně technické posouzení prostorových poměrů v lokalitě při východní straně ulice Újezd pro výstavbu dopravního terminálu a kapacitního parkovacího objektu. Terminál bude sdružovat městskou, příměstskou a regionální autobusovou dopravu směr Brno a Zlín, včetně linek ze zastávek v ulici Lidická, které by měly být terminálem nahrazeny,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že součástí řešení je i návrh dvouúrovňového parkovacího objektu o 173 parkovacích stáních.

„Studie řeší i úpravy okolních komunikací s návrhem rekreačních a pobytových ploch s možným vybudováním dalších 107 parkovacích míst na úrovni terénu", dodává Rozehnal.

Jedná se o významnou investiční akci města, která je součástí připravované strategie ITI Olomoucké aglomerace pro nadcházející programové období. Stavba parkovacího objektu by měla nahradit parkovací kapacity v rámci budoucí přestavby jižní centra města (židovské uličky a lokality bývalé sodovkárny).

Na akci Dopravní terminál Újezd a parkoviště – projektová dokumentace – je v rozpočtu města pro letošní rok vyčleněno 450 tis. Kč. Na zpracování studie bylo čerpáno 266, 8 tis. Kč. (red)

Komentáře

Je to hnus, město asi soutěží o titul betonové město bez zeleně.

Já si myslím že v Prostějově je potřeba první opravyt silnice jsou ve strašně stavu

A jestli vidím správně, zase zmizí spousta vzrostlých stromů bez jakékoliv náhrady. Kde jsou u novostavby ty propagované zelené střechy, co budou zachovavat vláhu zlepšovat životní prostředí. Jsou to jen kecy. Co na to pan Rozehnal, že u nového projektu se na to nemyslí ?!

A co tak se nejdřív lidí z okolí zeptat, jestli tady něco tak ošklivého chtějí? By mě zajímalo, jestli ten co to kreslil se zde byl vůbec podívat.

Poslat nový komentář