Místo vůně cukrárny, pach benzinu

Místo vůně cukrárny, pach benzinu
ilustrační foto

Je libo k zákusku či zmrzlině patřičnou dávku výfukových plynů? Chuťovka, o kterou se nedaleko cukrárny Aida starají motoristé. Naučili se krátkou spojku mezi náměstím Edmunda Husserla a Újezdem, využívat jako parkoviště. Situace se má ale za pár týdnů změnit, nově tady budou zákazové značky.

Problémy s parkováním v centru města si někteří motoristé vyřešili po svém. Našli malou uličku, ve které se dá bez placení parkovat a také ji patřičně využívají.

„Nechápu bezohlednost některých motoristů. Proč místo, které lidé berou jako pěší zónu, zarovnávat parkujícími auty. Parkoviště je přece hned vedle. Sami si ničíme místo, které by mohlo sloužit pro oddech, i když je v těsném sousedství dopravní tepny města,“ zlobí se radní Milada Sokolová. Situace by se měla v dohledné době právě na návrh radní Milady Sokolové změnit. Odbor dopravy tady proto plánuje přísnější dopravní značení.

„Na motoristy bude čekat zákaz stání,“ informoval šéf odboru dopravy Miroslav Nakládal a doplnil, že nová značka umožní motoristů pouze zastavení pro nejnutnější vystoupení a nastoupení, naložení či vyložení nákladu. Dlouhodobé parkování se tady stane minulostí.

„Čekáme na stanovisko policistů. To by mělo přijít zhruba do deseti dnů. Pak už nic nebude bránit instalaci zákazových značek,“ doplnil Nakládal. Změnu, jak ji navrhla radní Sokolová,  vítá i náměstkyně primátora Alena Rašková, která má dopravu ve svém referátu.

„Je značně bezohledné, když se mezi slunečníky u předzahrádky cukrárny pohybují auta. Možná by stačila trocha studu a značek by nebylo potřeba,“ uzavřela Rašková. (kaa)

Ilustrační foto: archiv   

Poslat nový komentář