Parkoviště u Kubusu ve výstavbě

Parkoviště u Kubusu ve výstavbě
Foto MMP
Další fotky: 
Parkoviště u Kubusu ve výstavbě
Parkoviště u Kubusu ve výstavbě

 

Do seznamu míst, kde je v Prostějově možné zaparkovat, přibude nové veřejné parkoviště. Lidé ho najdou za obchodním domem Kubus. Stavební práce jsou v plném proudu.

S nedostatkem parkovacích míst se ve městě motoristé potýkají už delší čas. Magistrát města Prostějova proto vyčlenil ze svých pozemků jeden, který je dostatečně blízko centra města. Místo, které doposud sloužilo pouze pro zásobování obchodního domu, se během dvou měsíců změní na veřejné parkoviště. „Plocha tady byla jen částečně zpevněná. V těchto dnech stavbaři odkryli horní vrstvu a dělají štěrkový podklad. Příjezdová cesta bude asfaltová a samo parkoviště vydlážděné. Vjezd bude zhruba ve stejném místě jako je dnes,“ vysvětlil náměstek Zdeněk Fišer s tím, že motoristé sem budou moci umístit celkem dvaapadesát vozidel. Veřejné parkoviště má „hlídat“ závorový systém tak, jak jsou lidé zvyklí například ve Školní ulici. Řidiči by za Kubusem už mohli parkovat koncem letošního září.

Celé parkoviště vyjde na 4 114 000,- korun a výstavbu zajišťuje firma JAMASTAV MORAVIA s.r.o. se sídlem ve Hvozdu. (red)

Poslat nový komentář