Aktualizujeme: Žena ze Služína měla týrat psa. Hladem

Aktualizujeme: Žena ze Služína měla týrat psa. Hladem
Ilustrační foto MP Zlín

 

Před několika dny PvNovinky informovaly o chovatelce feny německého ovčáka. Žena ze Služína měla týrat čtyřletou fenu německého ovčáka. Kauze, kterou zveřejnila na FB stránce skupina Bernský salašnický pes v nouzi, má pokračování.

Původní článek včetně videa naleznete zde: http://pvnovinky.cz/pes/27901-sokujici-video-zena-ze-sluzina-mela-tyrat-psa-hladem. Uvidíte na něm otřesné záběry feny německého ovčáka, která patří rodině ze Služína. Do celé věci je zapojena veterinární správa a policie. Vyjádření veteriny se objevilo na stránkách BSP v nouzi před několika hodinami.

Ústy Hany Brázdové Krajská veterinární správa Olomouc poskytla vyjádření, v němž se mimo jiné říká, že kontrolu ve Služíně u chovatelky provedla 30.7.2015, žádného psa zde ale nenašla. Chovatelka veterinářům řekla, že pes je na jiné adrese, kam kontrolu zavedla. „Chovatelka předvedla psa, plemeno NO, stáří 8 let, pohlaví samičí, srst dlouhá černo hnědo rezavá, u kterého nebyly zjištěny žádné zjevné příznaky svědčící o jeho týrání a tudíž nebylo zjištěno porušení zákona na ochranu proti týrání zvířat,“ píše Brázdová. Zároveň ale dodává, že nebylo možné ztotožnit, zda jde o psa, kvůli jehož týrání byl na KVS Olomouc podán podnět k prošetření.

Případem se ale na popud  PvNovinek začali zabývat i policisté. „Tento případ nám oznámen dosud nebyl. Nicméně po Vašem upozornění se jím zabývat budeme a situaci prověříme,“ slíbil už před časem policejní mluvčí František Kořínek.

Zda je nebohá fenka vůbec na živu, je otázkou. Podle lidí obeznámených s případem už na její záchranu není naděje. Případ i nadále sledujeme. (ber)

Poslat nový komentář